Skip to content
Politică

DNA, precizări oficiale despre implicarea SRI în cazul lui Dragnea

hotinfo.ro
" "

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis un răspuns către Instanța Supremă în care a precizat că Serviciul Român de Informații (SRI) și-a oferit sprijinul în ancheta din dosarul DGASPC Teleorman.

Concret, SRI-ul ar fi oferit informații în ancheta în care președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, conform HotNews.

" "
" "

DNA-ul susține că informațiile primite de la SRI nu au fost utilizate ca probe și nu s-au aflat la baza sesizării instanței de judecată.

„Referitor la cooperarea dintre DNA şi SRI în instrumentarea dosarului 152/p/2014, menţionăm că sprijinul concret furnizat de Serviciul Român de Informaţii a constat în: furnizarea de informaţii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni. Aceste informaţii nu au fost folosite ca probe şi nu au stat la baza actului de sesizare a instanţei de judecată, nefiind aplicabile prevederile deciziei nr. 21/18.01.2018 a CCR; suport tehnic în legătură cu punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică”, susține DNA.

Amintim că procurorii DNA au cerut pedeapsă de închisoare cu executare în cazul lui Liviu Dragnea, acesta fiind acuzat că ar fi intervenit pentru menținerea în funcție a două angajate a DGASPC Teleorman, în ciuda faptului că acestea lucrau pentru Organizația PSD Teleorman, mai adaugă sursa citată.

CITIȚI ȘI UPDATE DRAGNEA VREA ACHITARE, DNA CERE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *