DNA: Primarul din Mioveni, reţinut după ce a primit 10.000 de euro mită

Facebook / DNA
Sursă foto: Facebook/ DNA

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, reţinut pentru trafic de influenţă, a acceptat promisiunea remiterii a 30.000 de euro de la o persoană, pentru a facilita angajarea unei rude a acesteia ca medic în spitalul din oraş, bani din care a primit o primă tranşă de 10.000 de euro, pe care a restituit-o întrucât nu şi-a ţinut ”promisiunea”, afirmă procurorii DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Piteşti au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 5 octombrie, a suspectului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni, judeţul Argeş, pentru trafic de influenţă.

”În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menţionată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină «promisiunea» făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior”, afirmă procurorii.

În acest context, miercuri, în sediul Primăriei oraşului Mioveni, Georgescu ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL