Skip to content
Politică

DNA revine cu continuarea în Dosarul Microsoft. Se cere avizarea urmăririi penale a unui fost ministru

huff.ro

Laura Codruța Kovesi reia ancheta în Dosarul Microsoft, procurorul șef al DNA solicitând miercuri, 26 iulie, procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României, pentru a aviza urmărirea penală în cazul lui Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor în perioada 2010-2012.

Vreme este acuzat că ar fi încălcat Legea achizițiilor publice prin încheierea  cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, a unui contractce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni și 13 zile, cu opțiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli.

Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu Ministerului Comunicației și Tehnologiei Informației, în valoare totală de 11.291.793,99 euro, iar pe de altă parte – un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG”, arată un comunicat DNA remis redacției PSNews.ro.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și un număr de 4 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

În 2014, ex-președintele Traian Băsescu a avizat favorabil o cerere similară care îl viza pe Valerian Vreme, în același dosar, inclusiv Camera Deputaților avizând începerea urmării penale împotriva acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *