Skip to content
Politică

DNA se bagă în dosarul Tender. Ce încearcă să afle procurorii anticorupție despre dosarul ”Carom”

Potrivit unui raport al Inspecției Judiciare, Direcţia Naţională Anticorupţie verifică motivul pentru care procurorii DIICOT au cerut ca omul de afaceri Ovidiu Tender să fie condamnat la închisoare cu suspendare, în dosarul „Carom.

Ca urmare a verificărilor efectuate de Inspecția Judiciară la managementul DIICOT, a fost sesizat DNA cu privire la deciziile luate de procurori în dosarul „Carom”. Oamenii lui Koveși urmează să verifice de ce procurorul Claudia Curelaru, a întocmit în 27 octombrie 2014 un referat prin care propunea formularea unor concluzii de condamnare a lui Ovidiu Tender la pedeapsa închisorii, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei.
„Urmare a acestui referat a fost întocmit un proces-verbal conform căruia procurorul şef al DIICOT Alina Bica, procurorul şef serviciu judiciar Silvia Ștefănescu şi procurorul de caz Claudia Curelaru au discutat şi au convenit, de comun acord, să fie formulate concluzii de condamnare, cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului Tender Ovidiu, conform referatului procurorului de caz”, se arată în raportul Inspecției Judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *