Skip to content
Politică

DNA stă să dea-n clocot. Țuluș: Mă aștept la o cerere de arestare pe numele meu!

cotidianul.ro

Direcția Națională Anticorupție stă să dea în clocot. Procurorul Doru Țuluș (recent revocat din DNA) a declarat că se așteaptă la o cerere de arestare pe numele lui.

„Sunt pregătit pentru orice”, a punctat Țuluș, plângându-se că atmosfera din DNA este în prezent „infernală”.

Magistratul a dezvăluit vineri seară în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV că înregistrările din interiorul DNA au reprezentat mai degrabă un pretext pentru înlăturarea lui din parchetul anticorupţie.

Doru Ţuluş a povestit cum a fost reactivat şi s-a format un dosar pe numele său, după ce în presă au fost scurse înregistrările cu Laura Codruţa Kovesi. Practic, conform procurorului Ţuluş, înregistrările apărute în presă au reprezentat un pretext pentru a fi curăţat din DNA.

În momentul in care s-a luat un denunt impotriva mea s-a format un dosar penal. Aceasta situatie pe care v-o descriu, a acelui denunt, in mod oficial a fost reactivata la doua zile dupa ce am depus plangerea la CSM. Am dedus ca e un denunt, ceva se auzise pentru ca era o mare porcarie, era o persoana din penitenciar pe care nu o cunosteam.

Nu am avut o relatie tensionata cu Laura Codruţa Kovesi, dar nici nu corespundeam profilului de activitate. Chiar daca din punct de vedere statistic al promptitudinii m-am straduit sa fiu cat se poate de in regula. Dar nu corespundeam trendului din DNA. Practic, eu am fost tolerat acolo. (…) Unii s-au lasat incalecati de tot, altii si-au respectat statutul de procuror. (…) Au mai fost si alte motive. Nu am facut perchezitii la ora 6 dimineata cu mascati, am marait vizavi de publicarea unor chestiuni. Eu eram de moda veche”, s-a destainuit Doru Ţuluş..

Magistratul a vorbit şi despre discuţia pe care a purtat-o cu şefa instituţiei când a fost anunţat că va fi revocat.

„M-a anuntat personal. M-a chemat in birou si mi-a spus: aveti un dosar penal. Eu am spus: «Ne judecam». Am vrut sa ma ridic, nu mai stiu ce a zis. Cam atata a fost. Nu a durat mai mult de 5 minute.

Am predat dosarele pe baza de proces verbal, dar nu am primit niciun document sa il semnez pentru posta secreta. (…) Mi s-a spus: «Sefimea e in sedinta, nu puteti sa le predati». (…) Am sunat-o pe Mihaela (Iorga-Moraru – n.r.), careia i s-a spus ca ni s-a luat ORNISS-ul (certificatul ORNISS, pentru accesul la datele secrete – n.r.). (…) Cine le-a primit, nu stiu. Pe ea putea sa puna mana doar persoana repartizata. Eu fusesem desemnat sa exploatez acel document. O fi ceva ce nu stiu eu”, a mai susţinut Ţuluş.

După apariţia în presă a comunicatului DNA prin care instituţia anunţa că în biroul procurorului Mihaela Iorga-Moraru s-ar fi găsit mai multe obiecte de valoare cât şi bani, procurorul Doru Ţuluş a mărturisit că se aşteaptă la orice în cazul său.

„Se poate intampla orice. Dupa ce am vazut comunicatul de ieri, cunoscand omul, vazand comunicatul mi-am dat seama ca absolut orice se poate intampla. (…) Sunt pregatit pentru absolut orice. Stiu mai bine decat oricine cu cine am de-a face”, a afirmat procurorul.

Întrebat dacă se aşteaptă la o cerere de arestare pe numele său, magistratul a răspuns: „Daca ma astept…asta presupune viitorul apropiat. Mai degraba da. Daca e sa fiu transant, mai degraba da”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *