PSnews

Recent

DNA strânge lațul în jurul băsiștilor. Fost ministru PDL, trimis în judecată

ziare.com

Procurorii DNA strâng lațul în jurul apropiaților lui Traian Băsescu. Un fost ministru PDL a fost trimis în judecată, sub control judiciar.

Mai exact, potrivit unui comunicat DNA, remis, miercuri, redacției de știri Psnews.ro, Valerian Vreme, la data faptelor ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în dosarul legat de licențele Microsoft.

Procurorii DNA susţin că, în perioada septembrie 2010-februarie 2012, Valerian Vreme, în calitate de ministru, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Conform sursei citate, prejudiciul cauzat Ministerului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei în acest caz este de 11.291.793,99 euro, constituit un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi