Skip to content
Politică

DNA taie în carne vie. Trei foști directori Romgaz, anchetați pentru fapte de corupție

agerpres.ro

Procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureș al DNA au hotărât efectuarea urmăririi penale față de trei foști directori din cadrul Societății Naționale a Gazelor Naturale (SNGN) Romgaz – sucursala Târgu Mureș, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 2,6 milioane de lei.

Astfel,  Pantelimon Avram, la data faptelor director al sucursalei din Târgu Mureș a SNGN Romgaz, este cercetat pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu, în timp ce Sergiu Victor Banu și Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic, respectiv director adjunct-producție, sunt anchetați pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, potrivit Agerpres.

„În cursul anului 2011, SNGN Romgaz SA — Sucursala Tîrgu Mureș a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ‘Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locația Cojocna, jud. Cluj’, fiind declarată câștigătoare o asociere formată din trei societăți comerciale. În acest context, suspectul Avram Pantelimon (…) a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele câștigătoare a licitației suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepția unui echipament (motogenerator), cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract”, se precizează în comunicatul DNA.

Tot în sursa precizată,  Pantelimon Avram și ceilalți doi suspecți, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, au semnat un document privind modalitățile de primire a echipamentelor de producere energie electrică.

Potrivit procurorilor, suspecții au făcut  în acest mod SNGN Romgaz un prejudiciu de 2.620.250 de lei, echivalent cu contravaloarea achitată pentru echipamentul respectiv.

DNA a mai specificat că în dosar se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Pantelimon Avram a fost deja trimis în judecată de procurorii anticorupție în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *