Skip to content
Societate

DNA-ul pădurilor, tăiat cu drujba de CCR. Legea USR e neconstituţională

Inquam / George Călin

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului la Legea iniţiată de USR şi adoptată de Parlament care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM sau „DNA al pădurilor”.

Astfel, actul normativ este neconstituţional şi urmează să se reîntoarcă în Legislativ pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR.

A admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, arată un comunicat de presă al CCR.

Cabinetul Orban a depus pe 15 iulie la CCR o obiecţie de neconstituţionalitate privind această lege. Senatorul USR Allen Coliban a precizat atunci că „este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL” „ În Parlament, PNL s-a abţinut la vot în Camera Deputaţilor şi, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Acesta se întreabă dacă „atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului şi PNL?”. El i-a cerut premierului Ludovic Orban „să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor.” „PNL este apărătorul hoţilor de lemne?”, se întreabă Coliban în încheierea postării pe reţeaua de socializare. Pe 16 iunie, Senatul a votat, decizional, proiectul de lege iniţiat de USR care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *