Skip to content
Sănătate

Doar 1% dintre cele 30 de milioane de pastile de iod au fost distribuite românilor

facebook

Doar 383.889 de pastile de iodură de potasiu dintre cele 30 de milioane cumpărate de autorități au fost distribuite până acum românilor în cadrul campaniei gratuite intens promovate chiar de ministrul Alexandru Rafila, arată HotNews.ro.

Datele transmise de Ministerul Sănătății la solicitarea HotNews.ro nu acoperă și luna septembrie, ci sunt valabile până la data de 31 august 2022, însă sunt cele mai recente date centralizate și puse la dispoziție de autorități.383.889 de pastile ridicate de 218.781 de români.

De precizat că 7 milioane este numărul de comprimate distribuite de DSP-uri către farmacii, însă numărul total de pastile achiziționate despre care Alexandru Rafila a vorbit public în primăvară este de 30 de milioane.

Ministrul Sănătății preciza, în luna aprilie, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, că cele 30 de milioane de pastile de iodură de potasiu produse în regim de urgență de Antibiotice Iași au costat „în jur de 30 de milioane de lei”, echivalentul a aproximativ 6 milioane de euro.

Rafila a mai precizat atunci că pastilele de iodură de potasiu nu au fost cumpărate de Ministerul Sănătății, ci de Administrația Națională a Rezervelor de Stat.

Antibiotice Iași a produs de urgență, în luna martie, 30 de milioane de tablete de iodură de potasiu 65 mg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *