Skip to content
Economic Știri

Doar 15% dintre români se gândesc să ia un credit bancar, atunci când au probleme financiare. Ce preferă în schimb

carmencitta.me

Atunci când întâmpină dificultăți financiare, 65% dintre români spun că sunt mai atenți la felul în care își gestionează veniturile și cheltuielile, în timp ce 30% și-ar schimba locul de muncă.

Împrumutul este o soluție pentru 37% dintre români, 22% le-ar cere bani prietenilor, iar 15% ar solicita un credit bancar, arată o cercetare comandată de Banometru, un program gratuit de educație financiară, anunță Profit.ro.

Pentru a se redresa financiar, femeile sunt mai deschise decât bărbații să găsească activități suplimentare care să le completeze veniturile; 35% dintre acestea și-ar mai lua un loc de muncă, în timp ce doar 25% dintre bărbați sunt dispuși să facă acest efort. 9 din 10 români cred că vor fi mai atenți cu felul în care-și vor gestiona finanțele personale, arată datele studiului.

Previziunile nu se corelează însă cu situația economică a țării, rata inflației sau deprecierea monetară.

Românii se simt stăpâni pe situație atunci când vine vorba de gestionarea propriului buget.

Doar 1% dintre aceștia ar apela la un consilier financiar pentru a-și înțelege mai bine bugetul personal, în timp ce jumătate dintre aceștia susțin că sunt unicii responsabili de veniturile și cheltuielile personale, arată rezultatele unui studiu realizat la comanda Banometru, un program gratuit de educație financiară.

Bărbații se declară mai stăpâni pe gestionarea propriului buget de cheltuieli (55%) și apelează într-o mai mică măsură la părinți (13%), față de aproape ¼ dintre românce care declară că sunt ajutate de părinți.

Cercetarea a fost realizată de Reveal Marketing Research în ianuarie 2019, pe un eșantion național, prin metoda CAWI și a cuprins 800 de repondenți, cu vârste între 16 și 54 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *