Skip to content
Puterea Știrilor Video

Doar 2 români din 10 mai au încredere în Guvernul Cîțu: ”Nici electoratele PNL și USRPLUS nu mai susțin acest Executiv”

Inquam Photos / Ilona Andrei

Sociologul Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, susține că Guvernul Cîțu beneficiază de doar 21% încredere în ultimele sondaje. Invitat în studioul Puterea Știrilor, social-democratul a susținut că 61% dintre românii afirmau  într-un sondaj recent că ar vrea ca președintele Klaus Iohannis să îi ceară demisia lui Florin Cîțu. În mod surprinzător, din acest procent fac parte inclusiv simpatizanți ai partidelor aflate la guvernare.

Noi mergem în întâmpinarea așteptărilor populației legate de căderea acestui Guvern. Acest Guvern are 21% încredere în ultimele sondaje. Sunt vreo 70% care spun că acest Guvern trebuie să plece. 61% spuneau într-un sondaj recent că ar vrea ca președintele Klaus Iohannis să îi ceară demisia domnului Florin Cîțu. Altfel spus, chiar și electoratul USRPLUS, chiar și electoratul PNL sau UDMR, nu susține acest Guvern. Oamenii își dau seama că acest Guvern nu a performat deloc în această perioadă grea pentru România, nu și-a ținut promisiunile”, a explicat Vasile Dîncu la Puterea Știrilor.

Amintim că o agregare a sondajelor realizate în România, prezentată de publicația Politico, arăta luna trecută, înainte de debutul crizei poltiice, o scădere a PNL la 18% în intenția de vot a electoratului român și o creștere semnificativă a PSD până la 34%. O creștere importantă o înregistra și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) care a ajuns la 14%, în timp ce USRPLUS se situa abia pe locul 4, cu 12%.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *