Skip to content
Coronavirus

Doar 3 din 10 români spun că se vor vaccina anti-Covid, dar dr. Adrian Streinu-Cercel e optimist: Lumea va ajunge să se bată pe vaccin

Inquam Photos / George Calin

Într-un interviu pentru PS News, medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş”, susține că deși în acest moment doar 30% din populația României a declarat că se va vaccina împotriva Covid-19, se va ajunge la un procent mult mai mare după ce se vor face primele vaccinuri, iar „oamenii vor prinde încredere”.

„Dacă se vor vaccina doar 30% dintre români nu vom obține o imunizare colectivă. Trebuie să depășim 70%, și dacă depășim 80-85% va fi uau.

Cei 30% dintre românii care se vor vaccina vor fi protejați. Pe aceștia îi scoatem de la riscul de a se infecta și de a dezvolta forme potențiale severe, dar convingerea mea este că oamenii se vor vaccina după ce se vor face primele vaccinuri, vor vedea că totul este în regulă, lumea va prinde încredere și va ajunge să se bată pe vaccin.

Vaccinarea nu se va face la acel procent de 70% deodată, ci etapizat, iar în decurs de circa 6 luni de zile se va ajunge ușor ușor să se imunizeze populația generală, că acolo e problema”, spune Streinu-Cercel.

Șase din zece români se declară îngrijorați de pandemia de coronavirus, în timp ce doar 30% au răspuns că se vor vaccina sigur împotriva COVID, potrivit unui sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra pandemiei.

63% dintre români se declară îngrijorați sau foarte îngrijorați de evoluția pandemiei de coronavirus, în timp ce 34% spun că sunt deloc sau foarte puțin îngrijorați.

De asemenea, 70% dintre respondenți nu ar fi de acord cu o nouă carantină generală. 16% ar fi de acord, iar 14% nu au vrut să răspundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *