Skip to content
Politică

Doar Sârbu rămăsese neplâns de grija românilor. Acuzaţii la tehnocraţi

realitatea.net

Doar Adrian Sârbu rămăsese neplâns de grija românilor. Mogulul media al cărui trust MediaPro a beneficiat de diverse reeşalonări ale datoriilor către stat, în anii 2000, lansează, acum, acuzaţii împotriva guvernului Dacian Cioloş în ceea cce priveşte „Cuminţenia Pământului”.

Într-un mesaj publicat, duminică, pe Facebook, Sârbu atrage atenţia că milioanele de euro pe care cabinetul de tehnocraţi urmează să le plătească pentru „Cuminţenia Pământului” ar putea fi folosite pentru nevoi mult mai stringente ale copiilor de la ţară.

Redăm mai jos postarea integrală a lui Adrian Sârbu:

„CUMINŢENIILE MELE

În fiecare seară, o sută de mii de cuminţenii ale pământului îşi aşteaptă acasă părinţii care nu vin, plecaţi/alungaţi în spanii şi italii. Lacrimi nu mai au cuminţeniile lor. Mai au un singur dor: să le ia şi pe ele de aici. Să plece!

De câteva ori pe zi, trei sute de mii de cuminţenii ale pământului se duc în fundul curţilor miilor de şcoli fără toalete din ţărişoara noastră şi se aşază pe vine. Cu o treabă. Toamnă, iarnă, vânt, ploaie. Frig. Mai devreme sau mai târziu vor avea un singur dor: să plece!

Cuminţeniile pământului nostru, de care uităm în fiecare zi.

Dacă ne-am face puţin timp, le-am putea privi în ochi.

Una câte una. Fiecare cu povestea ei.

Undeva, mai la coadă, dacă nu chiar ultima, o s-o găsim şi pe Ea. Împietrita. Brâncuşi a măiestrit-o. S-a dus şi el, alungat sau nu din ţărişoara noastră. E mult de atunci, nu se mai ştie. Ea încă îl aşteaptă, răbdătoare ca pământul ăsta.

„Eşti cuminte? Nu, sunt o proastă că am rămas aici!”

„Ţi-e dor de el? Mi-e frig”.

Mai nou, nişte şmecheri cu avocaţi, blat cu cioloşii de la Guvern, au scos-o la produs: „Dai unşpe bulioane de euroi şi cuminţenia pământului e a ta! Şi nu mai pleacă de aici!”.

Proiect de interes naţional şi cultural, cu banii înainte!

Facem istorie bine făcută!

Mi-aş face timp să-i privesc în ochi, pe ei şi pe aplaudacii lor:

Dar cu celelalte, sutele de mii, suflete împietrite care stau pe vine în fundul curţii, satului, Moldovei, încălzindu-şi la pântece mâinile crăpate de frig, ce facem? Pe ele cât ai vrea să-ţi dau, Daciane, tată? Zi mai repede, că începe teledonul!

(Până una-alta, puţină aritmetică: un grup sanitar, mobil sau construit, costă două mii de euro, înmulţit cu cinci mii de şcoli fără toalete face zece milioane. Un loc de muncă plătit cu o mie de euro pe lună ţine o mamă lângă copil, că mama e numai una!)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *