Skip to content
Politică

Doar un an de guvernare tehnocrată, dar 20 de dosare la Curtea de Conturi

JurnalulNational.ro

Președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu a susținut într-o emisiune, la postul național de televiziune națională, că experții Curții de Conturi au finalizat aproximativ 20 de dosare privind activitatea guvernului Dacian Cioloș.

Documentele se află în prezent la Comisia Parlamentară unde sunt evaluate. Nicolae Văcăroiu menționează că se verifică dacă banii acordați în teritoriu, de aproximativ 12-13 miliarde de lei au avut eficiență.

Astfel, guvernul tehnocrat condus de premierul, Dacian Cioloș s-a ales cu aproape 20 de dosare.

„Raportul Curții de Conturi este clarificator. Vreau să vă spun că sunt în lucru peste 20 de dosare. Noi nu lucrăm la întâmplare, avem specialiști buni, auditori buni.(..) S-au luat în considerare o serie de prognoze optimiste în ceea ce privește exercițiul bugetar 2016. Resurse financiare bugetare de circa 12-13 miliarde de lei au fost date în teritoriu pentru a realiza o serie de obiective și soluții. Problema este rezultatul final, în sensul că deficitul s-a dus de la 0.8 % la 1.6 % din PIB. Problema care se pune este dacă sumele date în teritoriu au avut eficiență, au fost folosite cu adevărat pentru un scop? ” a spus Nicolae Văcăroiu, președintele Curții de Conturi, la TVR 1 și citat de evz.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *