Skip to content
Politică

Dobre arată cum poate fi schimbată din temelii administrația: Nu descoperim apa caldă! EXCLUSIV

nepasadegalati.wordpress.com

Vicepreședintele PNL și fost ministru delegat pentru Administrație în primul guvern Victor Ponta (mai-august 2012), Victor Paul Dobre, a adus în discuție subiectul reformei adminitrativ-teriotoriale, care, în opinia lui, nu este uneapărat o temă de interes pentru actualul Guvern.

Astfel, într-o declarație exclusivă pentru PSNEWS.RO, liberalul Victor Paul Dobre, a suținut că ”o reorganizare administrativ-teritorială se poate face și printr-o reducere majoră a numărului de județe, într-o primă etapă până spre 23-25, și lucrul acesta acesta generează crearea unor regiuni”. Ba mai mult, Dobre a susținut că acesta ”este un sistem deja aplicat de Polonia și alte țări”.

”Liviu Dragnea a explicat că regionalizarea nu se poate face decât prin moficiarea Constituției, că trebuie să introducem termenul de regiune. Nu este necesar să-i spunem neapărat regiune, putem să-i spunem în continuare județ, așa cum este prevăzut în Constituție, însă să reducem numărul de județe și să avem județe mai mari compatibile cu regiunile. Cred că o reorganizare administrativ-teritorială se poate face și printr-o reducere majoră a numărului de județe, într-o primă etapă până spre 23-25, și lucrul acesta acesta generează crearea unor regiuni. Nu descoperim apa caldă, este un sistem deja aplicat de Polonia și alte țări. Mie mi se pare că întârziem prea mult. Luna aceasta se împlinesc 50 de ani de la ultima reformă administrativ-teritorială, cea făcută de Nicolae Ceaușescu. Cu excepția Angliei, care are conservatorismul ei, în acest interval de 50 de ani, toate țările membre ale Uniunii Europene au aut modificări majore în ceea ce înseamnă organizarea administrativ teritorială. Cred că dacă există voință politică, se poate avansa mult mai repedw. Din păcate, PSD-ALDE se ocupă de ceea ce vedeți iar acest lucru va duce la întârzierea în continuare a unor schimbări majore atât de necesare, faptul că în actuala structură administrativă a țării, și mă refer atât la nivelul local, județean cât și central, țara asta nu are cum să evolueze”, a declarat liberalul pentru PSNEWS.RO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *