Skip to content
Politică

Dobrovie (PNL): Cozile şi costurile mari de timp şi bani pot fi eliminate prin votul prin corespondenţă

epochtimes
" "

Deputatul PNL Matei Dobrovie consideră că extinderea votului prin corespondenţă atât pentru alegătorii români din străinătate, cât şi pentru cei din ţară duce la evitarea cozilor de la secţiile de votare, scrie Agerpres.

Am avut o discuţie la grupul de lucru pentru votul prin corespondenţă cu MAE. Unele state au avut reticenţe în a pune la dispoziţie alte locaţii pentru secţiile de vot decât ambasadele şi consulatele României. (…) Extinderea votului prin corespondenţă s-a discutat să-i vizeze în special pe cei din străinătate. Or, există propuneri ca votul prin corespondenţă să fie extins şi pentru alegătorii din ţară, astfel încât toţi cetăţenii cu drept de vot din România sau străinătate să poată să voteze prin această alternativă. Acele cozi şi costuri mari de timp şi bani pot fi eliminate prin votul prin corespondenţă. Dacă tu îi încurajezi pe oameni să se înscrie cât mai mulţi în registrul electoral, este un lucru foarte benefic. Prin vot prin corespondenţă ei îşi dau o adresă de corespondenţă„, a afirmat, joi, Matei Dobrovie, după prima şedinţă a Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea proiectului privind votul în diaspora.

" "

Potrivit lui Dobrovie, autorităţile române pot avea prin registrul electoral „o evidenţă serioasă” a românilor care vor să voteze, a locului unde vor să voteze şi în acest mod pot să deschidă secţii de votare suplimentare.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *