Doctorița de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a murit, audiată timp de șase ore

Procurorii suceveni au efectuat vineri, 1 septembrie 2023, trei percheziții în dosar, iar doctorița care a neglijat-o pe pacientă o noapte întreagă a fost audiată la Suceava, timp de 6 ore.

Medicul de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov (25 de ani, mama a trei copii) a murit la Maternitatea Botoșani după 7 ore în care a implorat ajutor și nu l-a primit a fost adus vineri, 1 septembrie 2023, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Procurorii au anunțat că doctorița P.M. a fost audiată în calitate de suspect privind decesul pacientei Ivanov Alexandra pe perioada internării la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.

„În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfășurat pe durata a șase ore, după ce i-au fost aduce la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedurat aflat în desfășurare”, potrivit Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

După preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, au fost audiate 13 persoane, respectiv: părinții, soțul, fratele persoanei decedate, care s-au constituit părți civile în cauză, personalul medical care era de serviciu la data respectivă, medicul curant și celelalte paciente internate în salon.

Tot în cursul zilei de vineri, 1 septembrie 2023, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, emise la solicitarea procurorului de caz, de către judecătorul de drepturi și libertăți competent, vizând imobile cu destinație personală și profesională, aparținând persoanei vizate de anchetă și martorului ce a avut calitate de medic curant, fiind ridicate înscrisuri informatice relevante.

De asemenea, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorități publice cu atribuții corelative domeniului medical.

Culmea, medicul contesta joi, 31 august 2023, decizia suspendării și voia să se întoarcă la maternitate.

Citește mai mult pe adevarul.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: