Skip to content
Arad Știri locale

Doctorița din Oradea acuzată că și-a ucis fiica nou-născută și-a reluat activitatea în spital

http://spitaljudetean-oradea.ro/web/

O doctoriță rezidentă anul V de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, cercetată în libertate sub acuzația de pruncucidere, și-a reluat activitatea în cadrul unității medicale, fără a avea, însă, dreptul de a opera.

Doamna respectivă a fost în concediu, și-a reluat activitatea în cadrul spitalului, noi i-am interzis accesul în sala de operații, iar pe secție va fi supravegheată de un doctor până când hotărește Parchetul ce face. Nu i s-a interzis dreptul de a profesa”, a declarat Gheorghe Carp, managerul  Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, pentru Hotnews.

Medicul rezident este cercetat în stare de libertate, în condițiile în care s-a apreciat că nu se impune luarea unei măsuri preventive, a precizat și purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău: „Pot să vă confirm efectuarea unor acte procedurale constând în audierea suspectei, audieri de martori, expertiză medico-legală psihiatrică, de necropsie în privința resturilor umane aparținând copilului, percheziții domiciliare. Concluziile rapoartelor de expertiză nu pot fi comunicate. În ceea ce privește interdicția de a exercita profesia, avem o serie de dispoziții legale pe care trebuie să le respectăm. Cercetările continuă, încă nu s-a dispus o soluție în cauză.”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început în septembrie urmărirea penală pentru violență în familie cu referire la infracțiunea de omor în cazul unei femei, medic rezident la un spital din Oradea, acuzată că și-ar fi ucis fiica în vârstă de o lună, în urmă cu patru ani, după care i-a îngropat cadavrul în curtea unei locuințe din localitatea Aușeu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *