Skip to content
Economie

DOCUMENT ANAF introduce schimbări importante în procedura pentru raportul de inspecție fiscală

Facebook/ANAF

Un ordin al președintelui ANAF, publicat acum în Monitorul Oficial, aduce schimbări importante în ce privește procedurile de întocmire a raportului de inspecție fiscală.

ANAF introduce o procedură unică pentru întocmirea, avizarea și aprobarea raportului de inspecție fiscală, transparentizează procedura și reglementează mecanisme de corecție a unor situații.

Astfel, sunt reglementate și situațiile în care apar divergențe între organele fiscale în stabilirea corectă a stării de fapt fiscale la un contribuabil verificat, precum și modalitatea de soluționare a divergențelor prin consensul opiniilor între reprezentanții echipei de inspecție fiscală, șeful de serviciu și conducătorul activității de inspecție fiscală.

Anterior, la nivelul ANAF nu exista o procedură unitară stabilită pentru întocmirea raportului de inspecție fiscală.

De asemenea, este important de precizat că eventualele încălcări ale procedurii vor putea fi folosite ca argumente la o contestare a raportului. tot în acest scop va putea fi folosită și nota de divergențe, în care sunt trecute, înainte de soluționare, eventuale divergențe în care pot fi implicați membrii echipei de inspecție fiscală, șeful de serviciu coordonator și conducătorul activității de inspecție fiscală.

Sursa Foto: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *