Skip to content
Politică

DOCUMENT Buna guvernare a USR în administrația locală. Cum fac risipă useriștii de banii de la bugetul de stat

Inquam Photos / Manases Sándor
" "

USR demonstrează că la nivel local se comportă mai rău ca PSD. Surse PS News au dezvăluit cum operează primarii USR din teritoriu. Concret, liderii USR cer finanțare de la bugetul de stat pentru tot felul de programe care ar putea primi finanțare din alte părți precum Fondul de mediu sau evenimente culturale.

Uitând în mod convenabil că au criticat PSD pentru risipa de bani publici pe tot felul de festivaluri, primarii USR demonstrează o acută ipocrizie. Acum cei de la USR sunt cei care fac risipă de bani publici, făcând o selecție rușinoasă de obiective care ar urma să fie finanțate de la bugetul de stat. PS News vă prezintă în exclusivitate câteva exemple în acest sens.

" "

USR face risipă de bani publici

În comuna Lopătari din județul Buzău, primarul USR a cerut achiziționarea  a mai multor utilaje pentru auto-gospodărire: un cilindru compactor, o autobasculantă și o auto-gunoieră.

La Câmpulung Muscel, primarul a cerut numai puțin de 12 milioane de lei. S-au cerut bani pentru finanțarea obiectivului ”Reabilitare strada Negru Voda și strada Republicii de la intersecția strada, în total 12.000.000 de lei. Pentru reabilitarea străzii Poenaru Bordea până la intersecția cu strada Petre Zamfirescu” s-au cerut  7.000.000 lei, iar pentru finanțarea obiectivului  obiectivului ”Reabilitare strada Dracesti în Municipiul Câmpulung” s-au cerut  3.000.000 de lei. În fine s-au mai cerut și 2.000.000 lei pentru finanțarea evenimentului cultural ”Câmpulung Capitala Scrisului Românesc ”.

În Brașov, primarul a cerut 2 milioane de lei pentru amenajări în zone de locuințe rezidențiale. Primarul a cerut 10.400.000 de lei pentru finanțarea obiectivului ”Amenajare parc zona de locuințe str. Pieței și Aleea Bujorului ”. 3.240.000 de lei pentru finanțarea obiectivului ”Lucrări eficientizare energetică imobil”. Alți 2.220.000 de lei au fost ceruți pentru finanțarea obiectivului ”Lucrări eficientizare energetică imobil”. 8.000.000 de lei pentru finanțarea obiectivului ”Execuție rețea apă cartier locuințe str. Avram Iancu, str. Badea Cârțan, str. Octavian Paler, str. Grigore Moisil”.

Totodată, pentru finanțarea obiectivului ”Execuție rețea canalizare cartier locuințe str. Avram Iancu, str. Badea Cârțan, str. Octavian Paler, str. Grigore Moisil ” s-au cerut 2.400.000 lei, iar pentru finanțarea obiectivului ”Execuție străzi și alei pietonale cartier locuințe str. Avram Iancu, str. Badea Cârțan, str. Octavian Paler, str. Grigore Moisil” alți 7.540.000 lei. În fine, alți 3.170.000 vor merge către finanțarea obiectivului ”Închidere depozit deșeuri Victoria – AFM”

La Brăila se alocă bani doar comunei Maximeni, singura câștigată de USR pentru platforma de gunoi grajd. În total 90.000.000 lei. Exemplele nu se opresc însă aici.

La Cluj în comuna Panticeu, se finanțează studii și proiecte. La Neamț în comuna Săbăoani, condusă tot de USR, se finanțează piste de biciletă in mediul rural cu, atenție 1 milion de lei. În comuna Tazlău, din județul Neamț, condusă tot de USR, se finanțează modernizarea iluminatului public, pe care toți primarii României, îl pot finanța din proiecte depuse la Fondul de Mediu. Este și cazul comunei Cenad din județul Timiș, condusă tot de USR.

Practica aceasta a USR o întâlnim și în singurele doua comune conduse de ei și la Ialomița. Astfel, în locul prioritizării proiectelor de investiții în România și a depunerii de proiecte din bani nerambursabili, acolo unde se poate, USR face risipă de bani publici, cerând finanțarea tuturor acestor proiecte în ședința de guvern privind aprobarea bugetului.

1 comentariu la “DOCUMENT Buna guvernare a USR în administrația locală. Cum fac risipă useriștii de banii de la bugetul de stat

  1. Ce proști sunteți, la Lopătari nici nu se pot accesa bani europeni sau prin Agenția de Mediu. Jurnalism de 2 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *