Skip to content
Politică

DOCUMENT Cătălin Striblea prezintă dovada implicării lui Băsescu în victoria lui Iohannis

Jurnalistul Cătălin Striblea a prezentat pe blogul personal o scrisoare în care se arată implicarea fostului președinte Traian Băsescu în campania lui Klaus Iohannis. Este vorba de o scrisoare de mulțumire trimisă fostului șef al statului de către președintele PPE, Joseph Daul.

„Am prezentat-o aseară la Ultimul Cuvânt. E datată 18 noiembrie, la două zile după alegeri și arată modul în care grupul politic al președintelui Iohannis a văzut o parte din alegerea sa.

Șeful PPE, Joseph Daul îi atribuie lui Traian Băsescu un rol ”crucial” în alegerea lui Klaus Iohannis: ”unul dintre ultimele dumneavoastră acte ca președinte a fost crucial ca poporul român să aleagă calea democrației. ” ”Apelul dumneavoastră în ultima zi de campanie, (…) a înclinat decisiv balanța în favoarea candidatului de centru-dreapta.” 

Potrivit lui Cătălin Striblea, srisoarea reprezintă un răspuns la teza înțelegerii dintre Victor Ponta și Traian Băsescu din timpul alegerilor, precizând totuși că Traian Băsescu a avut și un plan de rezervă, prin care „a făcut mereu declarațiile corecte”în chestiunile mari, urmărite din exterior.

„Scrisoarea este un răspuns la teza tot mai des întâlnită că Ponta și Băsescu au jucat împreună. Nu știu dacă au avut o înțelegere sau dacă au bătut palma, dar sunt convins că au știut că își pot fi de folos reciproc. S-au potențat, au provocat un conflict care a acoperit toată scena politică. Ponta a vrut la Cotroceni, Traian Băsescu a dorit să fie liderul opoziției. Ceea ce s-ar fi întâmplat dacă Iohannis pierdea. Toată dreapta ar fi venit în jurul fostului președinte.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a avut mereu un plan de rezervă. Și în chestiunile mari, urmărite cu atenție in exterior, a făcut mereu declarațiile corecte, cum am mai spus. Când un drept fundamental al românilor a fost încălcat, Traian Băsescu a spus ce trebuie. Relația fostului președinte cu partenerii externi a fost corectă. El a jucat mereu după normele care ne-au fost impuse. Le-a promovat și le-a susținut. E chestiunea care i-a susținut mandatul enorm. Altfel, ar fi plecat mai demult. Altminteri, se vede acum, că e printre puținele lucruri care i-a rămas și de la care poate reconstrui. Sunt curios cum o va face.

P.S. Și pentru că am fost deja judecat în privința rândurilor de mai sus, ele se referă la momentul specific de care vorbim: noiembrie și votul din diaspora. În rest, rămâne cum am stabilit și scris”, a scris Striblea pe blogul personal.

scrisoare-traian-basescusursa: blog Catalin Striblea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *