Skip to content
Politică

DOCUMENT Clotilde Armand vrea o „primărie din umbră” la Sectorul 1. Construcția fantomă pe model Dragnea ar putea ajunge în atenția procurorilor

Inquam Photos / Dan-George Porcuțan

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, vrea să-și facă o „primărie din umbră”, după cum afirmă la ședințele partidului, pentru a controla marile proiecte de la Primăria Sector 1. Noul primar este interesat de strategii de campanie electorală în loc să se ocupe de problemele cetățenilor și  riscă să ajungă în atenția procurorilor cu o „primărie din umbră” cu activitatea ilegală.

PS News vă prezintă în exclusivitate toate discuțiile interne din USRPLUS și care sunt interesele lui Clotilde Armand cu „primăria din umbră”, ceea ce se anunță a fi o construcție politică ce ne amintește de „statul paralel” al lui Liviu Dragnea.

Odată ce Clotilde Armand a fost desemnată câștigătoare după alegerile locale, USRPLUS Sector 1 a anunțat pe grupul intern că va căuta „specialiști” care vor să se implice în anumite domenii și proiecte. În loc să vedem o primărie care recrutează specialiști în mod transparent, pe bază de concurs și CV-uri, Clotilde Armand mută resursele umane la sediul USRPLUS și mizează pe oamenii din partid. La Sectorul 1, Armand a reușit să preia total controlul filialei, instalându-și apropiații în funcțiile de conducere.

„Primăria din umbră” a lui Clotilde Armand ar pute ajunge imediat în atenția procurorilor, deoarece în e-mailul trimis intern (foto jos) se vorbește de redactarea caietelor de sarcini de către consilierii din „primăria din umbră”, mai exact, niște membri de partid care nici măcar nu au fost votați.

Legislația din România prevede că aceste caiete de sarcini sunt redactate doar de către experții din primărie, care își asumă toată răspunderea, nu de către primar, consilieri locali și nici atât de cineva din afara Primăriei. Doar experții din Primărie pot redacta caietele de achiziții, așa cum cere USRPLUS în e-mailul trimis membrilor săi. Doar experții din Primărie pot redacta și implementa programele, nu oamenii din afara instituției.

Fragment din mesajul intern, aflat în posesia PS News.

Ce este „primăria din umbră” despre care vorbește Clotilde Armand?

„Grupuri de lucru organizate pe diverse subiecte de interes care vor conlucra cu Consilierii Locali aleși”, se arată în discuțiile transcrise în procesele verbale de la ședințele USRPLUS Sector 1, obținute în exclusivitate de redacția PS News. Proiectele pentru Hotărârile de Consiliu Local vor fi scrise la sediul partidului și întreaga Primărie Sector 1 va depinde de activitatea membrilor de partid.

Fragment extras din Procesul Verbal al ședinței USRPLUS Sector 1, de pe 27 octombrie 2020, aflat în posesia PS News.

Ceea ce încearcă Clotilde Armand este mutarea activității primăriei la sediul de partid. Astfel de lucruri s-au mai văzut la Liviu Dragnea care își controla Guvernul, în urmă cu 3 ani, de la sediul PSD. Premierul și miniștrii mergeau la sediul PSD, unde dădeau explicații și primeau indicații ce să facă. „Statul paralel” îl reprezintă tocmai aceste organizații politice care își încalcă atribuțiile.

Așa cum reiese din mesajul intern și din discuțiile de la ședințe, Clotilde Armand vrea să folosească Primăria Sector 1 în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Ceea ce a criticat Clotilde Armand devine noua politică a USRPLUS. O primărie complet supusă intereselor de partid. Pluseriștii sunt disperați să vină cu câteva Hotărâri de Consiliu Local (HCL) pentru a-și păcăli electoratul, așa cum Nicușor Dan și PNL au făcut cu contractul privind reabilitarea rețelei de apă caldă.

„Primăria din umbră” sau „primăria paralelă” a lui Clotilde Armand este o încălcare a Constituției care prevede că autoritățile publice locale sunt autonome. Modelul Liviu Dragnea în politică pare să funcționeze foarte bine în continuare și nu ar fi exclus să o vedem, în curând, pe Clotilde Armand cum va încerca să preia controlul întregului USRPLUS, deoarece pare obsedată să dețină controlul.

Mai jos, vă punem la dispoziție în exclusivitate procesele verbale de la ședințele USRPLUS în care s-a discutat despre „primăria din umbră” a lui Clotilde Armand.

 

 

 

 

 

 

 

1 comentariu la “DOCUMENT Clotilde Armand vrea o „primărie din umbră” la Sectorul 1. Construcția fantomă pe model Dragnea ar putea ajunge în atenția procurorilor

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *