Skip to content
Europa

DOCUMENT. CNSU a aprobat acordarea de asistenţă umanitară Ucrainei, constând în produse medicale

ghidcabinet.ro

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat acordarea de asistenţă umanitară Ucrainei, constând în produse medicale – analgezice, antiinflamatoare, antibiotice şi dezinfectant de suprafeţe.

Hotărârea nr. 8 a fost adoptată având în vedere solicitarea autorităţilor din Ucraina, transmisă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă şi prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare şi Răspuns la Dezastre, pentru acordarea de asistenţă internaţională în contextul riscului de situaţii de urgenţă de proporţii mari din cauze variate.

Astfel, se aprobă acordarea asistenţei internaţionale, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în cantităţile de produse medicale prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Documentul prevede acordarea a 6.900 de bucăţi de analgezice, 7.000 de bucăţi de antiinflamatoare, 5.000 de bucăţi de antibiotice şi a 6.500 de litri de dezinfectant de suprafeţe. Transportul cantităţilor de produse prevăzute la alin. (1) se asigură de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pe cale rutieră, cu mijloace auto din dotare.

Conform documentului, fondurile necesare executării misiunii de asistenţă internaţională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile competente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *