Skip to content
Politică

DOCUMENT Cu penali în funcții publice! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, promovează un condamnat penal la conducerea companiei de termoficare

USR a promovat prin intermediul primarului Timişoarei, Dominic Fritz, un condamnat penal într-o funcţie importantă. Renasterea.ro publică cele trei sentinţe din dosarul lui Bogdan Nanu, cel care fusese prezentat de către primarul USR-ist drept salvatorul companiei de termoficare din oraș, Colterm.

Numit inițial consultant al directorului general al Colterm, promovat aproape imediat director adjunct, el a fost instalat din 1 februarie în funcția de director general al companiei locale de termoficare.

Bogdan Nanu are însă o condamnare penală, în urma deciziei din 20 decembrie 2004 a Judecătoriei Timișoara. Prin sentința penală nr. 3346, inculpatul Bogdan Nanu este condamnat la șase luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei (și cu un termen de încercare de doi ani și șase luni), pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 266, punctele 2 și 3, din Legea 31/1990 privind societățile comerciale.

Redăm respectivele paragrafe: “Se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul, directorul executiv sau reprezentantul legal al societății, care (…) 2. folosește, cu rea-credință, bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care interese direct sau indirect; 3. se împrumută, sub orice formă, direct sau printr-o persoană interpusă, de la societatea pe care o administrează, de la o societate controlată de aceasta ori de la o societate care controlează infracţiunea de împrumut făcut, sub orice formă, direct sau printr-o persoană interpusă, de la societatea pe care făptuitorul o administrează, de la o societate controlată de aceasta ori de la o societate care controlează societatea pe care el o administrează sau face ca una dintre aceste societăţi să îi acorde vreo garanţie pentru datorii proprii”.

Mai jos, hotărârile judecătorești ale instanței de fond, de apel și de recurs (Judecătoria Timișoara, Tribunalul Timiș, Curtea de Apel Timișoara), din care am tăiat toate numele proprii cu excepția celui al inculpatului și al părții civile.

 

1 comentariu la “DOCUMENT Cu penali în funcții publice! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, promovează un condamnat penal la conducerea companiei de termoficare

  1. Nu poate să ne mai surprindă nimic, dacă vice-premier este fostul președinte al USR, în țară vor fi numiți la conducere doar coaliții dânsului, doar era sloganul,,,,Fără penali în funçții publice !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *