Skip to content
Politică

DOCUMENT Cum amenința procurorul Emilian Eva inculpații în Dosarul ICA. Un arestat face dezvăluiri

Unul dintre condamnații din ”Dosarul ICA”, Corneliu Popa, a făcut o plângere către Parchetul General și Direcția Națională Anticorupție pe numele procurorului Emilian Eva. Fostul șef al ADS susține că a fost amenințat de anchetator că, deși este nevinovat, va avea de suferit dacă nu declară împotriva lui Dan Voiculescu.

În plângerea adresată procurorului general Tiberiu Nițu și procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovești, Popa atașează și interogatoriul la care a fost supus de Emilian Eva în timpul audierilor din ”dosarul ICA”.

Redăm mai jos audierea lui Corneliu Popa in dosarul ICA la sediul DNA :

Procuror Eva – Ce functie ati avut in Partidul Umaist ?
Popa Corneliu – Nu am facut parte din acest partid
Procuror Eva – Din ce partid ati facut parte ?
Popa Corneliu – Din PSD
Procuror Eva – In ce organizatie a partidului ati activat ?
Popa Corneliu – in organizatia Timisoara, unde eram simplu membru si uneori am participat si la anumite intalniri la PSD Bucuresti
Procuror Eva – De unde il cunoaste pe Dan Voiculescu ?
Popa Corneliu – Nu l-am cunoascut in viata mea pe Dan Voiculescu
Procuror Eva – atunci de ce i-ati dat ICA pe bani de nimic ?
Popa Corneliu– din cate imi amintesc ICA nu a fost cumparata de Dan Voiculescu
Procuror Eva – si HG prin care a trecut la ADS, de ce ati facut-o?
Popa Corneliu – cand a fost adoptata aceasta HG eu nu eram la ADS si din cate cunosc, acesta HG a fost initiata de Ministerul Agriculturii
Procuror Eva – domnule Popa, vad ca nu vreti sa cooperati cu mine, sa stiti ca eu cunosc mai multe despre ceea ce s-a intamplat si cred ca ar fi bine sa va schimbati comportamentul si sa spuneti tot ce stiti despre Dan Voiculescu. Eu stiu ca dumneavoastra ati fost un pion in aceasta chestiune in care ati fost folosit si daca acceptati sa il dati pe Dan Voiculescu s-ar putea sa fie mult mai bine, astfel suportati consecintele si dumneavoastra si altii.
Popa Corneliu – asa cum v-am spus, nu-l cunosc si nu l-am cunoascut pe Dan Voiculescu
Procuror Eva – dar pe Catalin Sandu il stiti ? stiati ca aceasta persoana a fost director pe la Voiculescu si membru marcant al Partidului Umanist ? Sa stiti ca el a zis ca va cunoaste bine si ca dumneavoastra va ocupati de toata licitatia prin ADS.
Popa Corneliu – Dl. Sandu a fost director la Directia Juridica din ADS cand am venit eu in ADS, functie pe care a ramas si pe perioada mandatului meu si de licitatii se ocupau directiile de specialitate.
Procuror Eva – el spune altceva si anume ca dumneavoastra v-atiocupat special de aceasta licitatie, el fiind in concediu
Popa Corneliu– in ADS s-au stabilit clar niste proceduri identice pentru toate privatizarile si pentru aceasta licitatie au fost respectate intocmai aceste procedure, aprobarea finala fiind a CA al ADS.
Procuror Eva – nu ma intereseaza CA al ADS ca aia erau niste marionete pusi de voi, care nu stiau ce aproba. Am vorbit eu si cu ei si mi-au spus aceste lucruri.
Popa Corneliu– membrii CA erau numiti de ministru, nu de mine.
Procuror Eva – domule Popa nu vreti sa cooperati, eu stiu ca dumneavoastra nu aveti nici o vina, dar daca continuati asa nu am ce sa va fac, stiu ca ati fost la momentul nepotrivit in locul nepotrivit. Am verificat si am vazut ca nu ati beneficiat de pe urma acestei privatizari ca si altii (aici mi-a aratat pe calculator niste bilete de avion pe numele lui Catalin Sandu si Flavius Pop), dar va spun inca odata ca daca continuati asa, o sa aveti de suferit.
Popa Corneliu – eu nu am dat nici o aprobare, ci doar am avizat o nota de privatizare impreuna cu CA al ADS.
Procuror Eva – va mai spun o data ca nu ma intereseaza CA sl ADS
Popa Corneliu– dar acesta era forul de conducere al ADS, eu cu ceilalti fiind partea de executiva care duceam la indeplinire hotararile acestuia.
Procuror Eva – de ce ati fost de acord cu incheierea contractului de superficie dintre ICA si GRIVCO ?
Popa Corneliu – nu am dat nici o aprobare in acest sens
Procuror Eva – pai, ce ati facut domnule cat ati fost director ?

La sfarsitul audierii am fost amenintat iarasi ca voi infunda puscaria si eu si multi altii, amenintari care s-au concretizat prin rechizitoriu in dosarul ICA, iar dupa ce a fost mutat procurorul Eva la Iasi a deschis un dosar penal in care l-a inchis si pe fratele meu (in calitate de evaluator la o societate), dosar care de la acea data pana acum a ramas tot la stadiul de cercetare, asta dupa ce a avut grija sa blocheze conturile firmei la care fratele meu era acționar.

In timpul audierii mele am fost amenintat de cel putin trei ori ca voi avea de suferit eu si altii, amenintari care s-au concretizat si prin acest dosar. Mentionez ca numele fratelui meu este Sorin Popa”, a scris Corneliu Popa în plângerea depusă, miercuri, 14 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *