DOCUMENT FINAL Cum arată pachetul de măsuri fiscale

PARLAMENT - ASUMAREA RASPUNDERII - MASURI FISCALE
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Forma finală a pachetului de măsuri fiscal-bugetare, cu amendamente, pentru care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament a fost publicat.

Opoziția are la dispoziție trei zile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură, altfel legea se consideră adoptată. Pentru depunarea moțiunii, este nevoie de 117 semnături.

După ultimele runde de modificări, s-au adăugat impozite speciale pentru proprietarii de locuințe evaluate la peste 500.000 de euro și pentru posesorii de automobile cu o valoare de peste 75.000 de euro. De asemenea, varianta finală a legii include și impozite suplimentare pentru produsele din tutun.

Totodată, taxa pe cifra de afaceri pentru bănci va creşte la 2% în următorii doi an şi va reveni la 1% odată cu ianuarie 2026.

În forma finală a actului sunt stipulate accize noi pentru produsele din tutun.

Măsurile fiscal-bugetare prevăd de asemenea o taxă specială pentru companiile din sectorul de petrol și de gaze, de 0,5% pe cifra de afaceri.

În ceea ce priveşte microintreprinderile, se păstrează modificările din primul proiect de lege legate de noile praguri de impozitare.

În cadrul şedinţei de la Parlament, Marcel Ciolacu a spus că „s-a terminat cu dubla măsură, cu privilegiile la stat, cu excepțiile peste excepții din mediul privat și cu banii făcuți ușor din evaziune fiscală”.

„Astăzi se termină cu șmecheria, Guvernul își asumă răspunderea pentru că România nu se mai poate baza doar pe munca celor cinstiti iar pe ceilalți să nu îi deranjeze nimic. Am multe defecte, dar cu siguranță nu pot să mint. Măsurile trebuie luate atunci când sunt necesare, chiar dacă nu sunt pe placul tuturor”, a afirmat Ciolacu.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. USR și AUR au protestat cu pancarte în sala de plen.

Documentul final al Legii privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung poate fi citit integral AICI.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL