Skip to content
Politică

DOCUMENT Datoria uriașă cu care s-au ales Ponta și PSD după prezidențiale și cine sunt cei care au încălcat legea finanțării

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat luni raportul privind activităţile desfăşurate de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale în anul 2014.

În cadrul acestui document, apărut în Monitorul Oficial, regăsim cuantumul total al datoriilor cu care au rămas partidele în urma alegerilor prezidențiale, dar și cine a fost sancționat pentru nereguli în cheltuirea banilor în campania electorală din octombrie- noiembrie 2014.

După cum reiese din raportul AEP, candidatul PSD, Victor Ponta, a cheltuit, de departe, cea mai mare sumă de bani în campania prezidențială și, în același timp, alianța PSD- UNPR- PC este cea mai îndatorată. Putem observa că PSD are de plătit datorii de aproape 14 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 3,5 milioane de euro.

În ceea ce îi privește pe liberali și pe Klaus Iohannis, PNL a cheltuit aproximativ 7,3 milioane de lei, de aproape trei ori mai puțin decât PSD și Victor Ponta. Datoriile cu care au rămas cei din PNL sunt și ele considerabil mai mici, liberali înregistrând restanțe de aproape 2,8 milioane de lei.

aep prezidentiale datorii_001

În ceea ce privește sancțiunele date de Autoritatea Electorală Permanente în 2014, pe primul loc vizavi de cuantumul amenzii și suma supusă confiscării, ”mama DNA”, Monica Macovei, conduce detașat acest top ”negru”, fiind urmată de Partidul Ecologist Român (candidatul a fost William Brânză), cu o amendă de 10.000 de lei și cu o sumă de aproape 47.000 de lei confiscată.

Citește și: ”Mama DNA”, prinsă cu ilegalități. Suma uriașă ce a fost confiscată de autorități

1 amenzi_001

2 amenzi_001

 

Captură: lege5.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *