Skip to content
Politică

DOCUMENT De ce parlamentarii și primarii pot cumula pensia cu salariul de la stat. Ce spune ministrul Muncii

Inquam Photos/George Calin

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat, joi, punerea în dezbatere publică, în cursul acestei zile, a proiectului care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat. Turcan a susținut că una dintre excepții ține de demnitari. Mai exact: demnitarii vor fi exceptați de la legea care interzice cumularea salariului de la stat cu pensia deoarece au mandate a căror durată e definită prin lege.

AICI puteți citi proiectul de lege elaborat de Ministerul Muncii cu privire la interzicerea cumulului pensiei cu salariul la bugetarii care preferă să continue să muncească până la 70 de ani.

„Au mandate definite de lege. Deci da, pot să cumuleze. Demnitarii au mandat constituțional, sunt mandate a căror durată e definită prin lege, ei sunt în categoria în care își continue acel mandat definit prin lege”, a declarat Turcan.

Proiectul de lege prin care va fi interzis cumulul pensiei cu salariul la stat a fost pus în dezbatere publică joi, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a precizat că aproximativ 35.000 de bugetari primesc și pensie, și salariu. Prin acest act normativ, se va putea opta pentru rămânerea în activitate până la 70 de ani, cu condiția de a alege între pensie și salariu, în sectorul public. Vor fi însă și excepții, iar printre acestea se află cadrele didactice, membrii Academiei Române și aleșii statului. Vor avea posibilitatea să continue să lucreze până la 70 de ani și angajații din sectorul privat, dar în cazul acestora nu se suspendă pensia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *