DOCUMENT Geoană făcea campanie electorală cu prietenii Rusiei, deși lucra la NATO

Mircea Geoană, sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Mircea Geoană a fost secretar general adjunct al NATO și s-a folosit de această funcție pentru a-și face campanie electorală. Geoană a încălcat regulile interne ale NATO, care este o organizație militară și nu ar trebui să se implice în viața politică a statelor.

Timp de mai multe luni, Mircea Geoană a negat că ar fi în campanie electorală. Acesta participa la diferite evenimente în calitate de secretar general al NATO și lansa discursuri politice despre ceea ce voia să schimbe în România. Documentele oficiale arată că, încă din luna iunie, Geoană avea o întreagă strategie de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, deși în acel moment lucra la NATO.

Un e-mail  între Geoană și Rareș Mănescu, șeful său de campanie, arată cum fostul secretar general adjunct al NATO organiza alegerile prezidențiale din România. E-mailul a fost publicat de Realitatea Plus și demonstrează implicarea lui Geoană în campania electorală, încă din iunie 2024, când lucra și era plătit de NATO.

Sursa foto: realitatea.net

Geoană a afectat imaginea NATO

Acțiunile politice ale lui Geoană au afectat imaginea și credibilitatea NATO. Organizația a fost înființată cu roluri militare, nu pentru a face campanii electorale. Mircea Geoană, în iunie 2024, era secretar general adjunct al NATO și își organiza campania electorală cu Rareș Mănescu, apropiat de afaceriștii ruși.

CITEȘTE ȘI: Candidatul Mircea Geoană folosește însemnele și logo-ul NATO în campania prezidențială din România

Nu doar că Geoană se folosea de NATO pentru interese electorale, dar lăsase ușa deschisă pentru afaceriștii ruși care îl admiră pe Vladimir Putin. NATO s-a expus de două ori în acest caz și nu este clar cum a fost posibil să se întâmple asta, deși PS News și alte agenții de presă au avertizat în legătură cu aceste riscuri.

Mircea Geoană făcea numeroase vizite în România pentru a participa la evenimente electorale, precum prezentarea cărții, întâlniri cu oamenii de afaceri, întâlniri cu tinerii. Se prezenta la aceste evenimente în calitate de secretar general adjunct al NATO și împreună cu Rareș Mănescu strângea bani pentru campania electorală.

În iunie 2024, Geoană și Mănescu aveau deja construită toată infrastructura electorală, cu pagini Facebook dedicate lui Geoană, site-uri care îl promovau, podcast-uri unde Geoană participa, conferințe cu oamenii de afaceri. Geoană era deja candidatul ajutat de prietenii Rusiei în România, iar NATO a rămas indiferentă la acest scandal și nu a luat nicio măsură. Mircea Geoană a demisionat din funcția de la NATO abia în septembrie 2024.

CITEȘTE ȘI: Finanțările secrete din campania lui Geoană: un student plătește 12.300 lei pentru reclame

Minciunile spuse de Mircea Geoană

În luna octombrie, când s-a descoperit că Rareș Mănescu are legături cu oameni de afaceri din Rusia, Mircea Geoană s-a apărat de acele acuzații și a spus că nu mai vorbește cu Mănescu din luna aprilie.

E-mailul de mai sus demonstrează că Mircea Geoană a mințit din nou și a continuat să țină legătură cu Rareș Mănescu, iar întreaga sa campanie electorală, începută pe vremea când ocupa funcția la NATO, a fost coordonată de Rareș Mănescu, apropiat de afaceriști ruși.

„Cosmin Prelipceanu: Între ce perioadă și ce perioadă, ce dată?

Mircea Geoană: Înțeleg că a stat trei luni (n.r. Rareș Mănescu). Asta spuneau colegii din România Renaște.

Cosmin Prelipceanu: De când, până când?

Mircea Geoană: Până în luna aprilie, când a plecat firma. Firma și-a făcut-o după, să fie sănătos”, spunea Geoană, în octombrie 2024, despre relația sa cu Rareș Mănescu.

Fostul secretar general adjunct al NATO a negat mereu că Rareș Mănescu ar fi șeful său de campanie electorală. E-mailul de mai sus demonstrează din nou că Geoană și Mănescu orgnizau campania pentru alegerile prezidențiale. Geoană se sabotează singur cu toate minciunile pe care le spune de fiecare dată când iese în public.

Mircea Geoană nu a învățat nimic din greșelile din trecut și demonstrează că este un politician lipsit de scrupule. Acesta se folosește de oricine pentru a-și atinge obiectivul, dar eșuează mereu în campaniile electorale. Chiar dacă a exploatat funcția de la NATO și relația cu Rareș Mănescu, în ultimele săptămâni a scăzut în sondaje la doar 10% și nu mai are nicio șansă la turul doi la alegerile prezidențiale.

În prezent, Geoană este acuzat că s-ar fi întâlnit cu Tal Hanan, un cetățean israelian care controlează o rețea de hackeri cu care manipulează alegerile din mai multe țări.

CITEȘTE ȘI: FOTO Scandalul Geoană-Tal Hanan ia amploare. Ce spun Ciolacu, Lasconi, ministrul Digitalizării, președintele AEP

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: