Skip to content
Politică

DOCUMENT Ghinea a copiat masiv din PNRR-ul lui Boloș. Mesaj intern: ”Este important să preluăm din versiunea inițială cât mai mult conținut”

Ministerul Fondurilor Europene

„Marcel Boloș a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde și 4% digital (față de 37% și 20% cât prevede regulamentul)”, a scris recent, pe Facebook, Cristian Ghinea. Cifrele sunt mincinoase, spune Institutul European de Administrație Publică.

Într-o postare care se voia un răspuns la o declarație a lui Rareș Bogdan, ministrul Ghinea a scris așa pe Facebook: „Marcel Boloș a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde și 4% digital (față de 37% și 20% cât prevede regulamentul). În general vorbind, te poți pretinde profesionist dacă citești regulamentele pe care trebuie să le aplici.”

O analiză a EIPA (Institutul European de Administrație Publică), însă, din februarie a.c., arată că draft-ul de PNRR al fostului ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, conținea componente de digital și verde mult mai generoase decât cele prezentate de Ghinea, relatează Newsweek România.

Astfel, pe componenta digitală, Boloș alocase 15,4% (nu 4%, cum a scris Ghinea), iar pe componenta verde – 64,8% (nu 9%, cum a arătat actualul șef al MIPE).

Pe de altă parte, că draft-ul de PNRR întocmit de ex-ministrul Boloș era corespunzător o arată și o corespondență internă din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, conform căreia echipei lui Ghinea i se cerea să preia cât mai mult din „versiunea inițială de PNRR”.

În mesaj se scrie, negru pe alb: „Este important să preluăm din versiunea inițială de PNRR cât mai mult conținut”.

Articolul integral AICI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *