DOCUMENT Guvernul a stabilit cât va cheltui cu alegerile comasate din 9 iunie

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Bugetul total pentru organizarea și desfășurarea alegerilor din 9 iunie 2024 este în cuantum de 1,561 miliarde lei, conform unei hotărâri aprobate de Guvern în acest sens. Suma este alocată pentru toate instituțiile implicate în organizarea celor două tipuri de scrutin, pentru administrația locală și Parlamentul European. 

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a explicat luna trecută, potrivit News.ro, că, prin comasarea alegerilor, se face o economie de 2 miliarde de lei, subliniind că ”orice economie este binevenită”.

Anterior, tot conform calculelor Ministerului Finanțelor, costul pentru cele patru runde de alegeri – europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale – care vor fi organizate în acest an, în România, a fost estimat la 3,8 miliarde lei,

  „3,8 miliarde sunt estimările noastre în acest moment pentru patru runde de alegeri”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, întrebat despre costul organizării alegerilor în acest an.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, comasarea alegerilor europarlamentare cu localele în data de 9 iunie. Perioada electorală pentru alegerile din data de 9 iunie a început la data de 12 martie 2024 și se va încheia în termen de trei zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: