Skip to content
Politică

DOCUMENT/ Hotărârea de Guvern care îl protejează pe Ponta

Președintele Traian Băsescu a dezvăluit cine este fostul ofițer acoperit care candidează la alegerile prezidențiale, după declarația potrivit căreia îi va dezbrăca public pe toți candidații la Președinție.

Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe în perioada 1997-2001.

Băsescu a explicat că a solicitat SIE să îi precizeze numele foștilor sau actualilor ofițer acoperiți ai serviciului, însă Teodor Meleșcanu a refuzat să îi furnizeze informația, în baza unei Hotărâri de Guvern nr. 223/2013.

HG 223/2013 extinde aria secretelor de stat. Adică, această Hotărâre de Guvern precizează faptul că este secret de stat și „personalul din domeniul activităţii informative, chiar şi după încetarea, în orice mod, a raporturilor de muncă sau de serviciu”, act normativ adoptat în  30 aprilie 2013.

CITEȘTE DOCUMENTUL

Așadar, Executivul a emis o Hotărâre de Guvern, în aprilie 2013, care include pe lista secretelor de stat ”și personalul din domeniul activităţii informative, chiar şi după încetarea, în orice mod, a raporturilor de muncă sau de serviciu”.

Hotărârea de Guvern nu a trecut prin ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării și a fost direct publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit declarațiilor președintelui Traian Băsescu, Victor Ponta ar fi fost ajutat de fostul director al SIE, Teodor Meleșcanu, să adopte în mod tacit HG 223/2013.

5 comentarii la “DOCUMENT/ Hotărârea de Guvern care îl protejează pe Ponta

 1. Basescu minte si inca minte urat. Conform legii devoalarea unui SPION (ca sie are spioni si nu ofiteri acoperiti) este interzisa timp de 50 de ani. In orice stat spionii sunt protejati de asemnea legi – de la SUA la Sudan sau Etiopia. ceea ce a facut basescu se numeste INALTA TRDARE. Devoalarea unui spion sau fost spion devoaleaza domeniul de interes al SIE, adica al STATULUI numit Romania. Acum parlamentului nu-i ramane decat sa-l acuze de INALTA TRADARE si sa-l dea pe mana justitiei. trebuie aflat adac cumva, șpe usa din dos, amiciii din servicii, predoiu si Coldea nu i-ar fi dat astefel de liste. cea a spionilor poate fi vanduta unei puteri straine contra imunitate, iar cea interna poate fi folosita pentru a obtine imunitate interna si beneficii materiale prin santaj. Ceea ce a facut Basescu este degradant si fara precedent intr-o tara fie ea democrata sau dictatoriala. Cred ca dupa povestea asta ar trebuicuratae serviciile si dati afara toti sefii de nivel UNU si DOI din servicii. Basescu si ciracii lui au facut un MARE RAU Romaniei. Ma doare in cot de Ponta sau alt personaj care ar fi in joc, dar imi pasa de tara asta – daca avem servicii secrete bolnave, tara are de suferit. Avem un presedinte care a corupt toate nivelele, acum insa atenteaza la SECURITATEA NATIONALA!!!!

 2. MRU a explicat in emisiunea lui Turcescu ce este cu HG .
  Nu cred ca MRU poate fi suspectat ca este cu Ponta.
  Asa ca basescu minte cu nerusinare, doar ca sa arunce cu noroi in Ponta si Melescanu.

 3. prostiile lui basescu..numai gainarii le cred…
  ..aceasta hotarare proyejeaza SIE tocmai de javrele de tip basescu…ce-ar fi daca toti pensionarii din SIE ar vorbi…
  alcolicul de basescu s-a suparat pe melescanu ca nu i-a dat lista cu ofiteri acoperiti..ca sa-i dezbrace pentru udrea ca el nu mai poate tine nici paharul in mana ..va se varsa din cauza tremuratului…cred ca suge cu paiul alcoolul din sticla…prima data trebuie dus basescu la dezalcoolizare si apoi la racoare..

 4. Felicitari domnului Melescanu care i-a refuzat lui Base cu tact si diplomatia, dorinta de a-i furniza lista cu numele ofiterilor sub acoperire!

 5. Basescu minte !! Incearca sa il puna pe Melescanu intr-o situatie proasta , de aceea ii si accentueaza numele ..si spune ca este mai dezamagit de el!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *