Skip to content
București Știri locale

DOCUMENT Incredibile falsuri folosite în instanță de primăria lui Nicușor Dan

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, a depus în instanță mai multe documente de urbanism falsificate. Falsurile sunt menite să manipuleze judecătorii. Ziarul Cetățeanul a descoperit mai multe documente evident falsificate. Actele au fost depuse în dosare de judecată de reprezentanții primarului Nicușor Dan.

„Solicităm instituțiilor de Parchet competente să cerceteze faptele și circumstanțele descrise mai jos. Odată pornită investigația procurorii vor descoperi și alte falsuri, care au condus la o sumedenie de ilegalități flagrante. Pe o parte dintre acestea deja le-am investigat și noi!”, scrie cetateanul.net.

Documentele falsificate

Documentele de mai jos au fost depuse în instanță de oamenii primarului Nicușor Dan, toate purtând ștampila și semnătura „Conform cu originalul”, într-un proces în care se cere judecătorilor să cerceteze legalitatea unui PUZ zone construite protejate. Documentele au fost însă depuse în mai multe dosare!

Concret, la cererea judecătorilor, oamenii primarului general au depus un set de copii după mai multe documente originale care au stat la baza aprobării PUZ-ului zone construite protejate, aprobat în 2000, în vigoare și astăzi. În partea dreaptă sus a documentului se poate vedea semnătura de primire în instanță.

Avizul arhitectului șef al lui Nicușor Dan, depus în formă falsificată

Avizul nr. 24/2/1999 pentru Planul Urbanistic Zonal „Zone construite protejate”, emis de Municipiul București și semnat de arhitectului șef Adrian Bold este predat la Tribunalul București purtând ștampila „Conform cu originalul”. Dincolo de faptul că respectivul document de urbanism nu îndeplinește nici măcar cerințele minime ale unui aviz pentru un Plan de Urbanism Zonal, fapt care a fost confirmat de specialiști, documentul este evident falsificat.

Se poate vedea pe ambele pagini ale documentului ștampila proiectantului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”  București. Pe ștampilă mai este inscripționat și „Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice”. Or, Ministerul Educației a avut această denumire doar în perioada februarie 2016 – ianuarie 2017, așa cum reiese și din HG nr. 44/03.02.2016.

Așadar un fals grosolan! Un document depus la instanță în copie după original nu poate fi emis în 1999 cu o ștampilă din 2016 sau 2017!!! Mai mult, în 1999, data documentului, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” se numea Institutul de Arhitectură „Ion Mincu”.

Marian Moiceanu, rectorul Universității de Arhitectură, a declarat că ștampila în cauză a fost folosită strict în 2016, anul în care a fost confecționată și a fost casată și distrusă în februarie 2017, după ce „Ministerul Educației Naționale și cercetării științifice” și-a schimbat din nou denumirea în „Ministerul Educației Naționale” (HG nr. 26/12.01.2017).

Cetateanul.net a solicitat oficial Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” să comunice dacă Universitatea a semnat și ștampilat vreodată oficial documentele.

Rectorul universității a declarat pentru Cetățeanul că semnătura nu este a sa și nici nu știe cum a ajuns ștampila universității pe documente. În plus, ștampila universității de arhitectură nu avea ce căuta, sub nicio formă, pe un aviz emis de Primăria Capitalei, a mai declarat rectorul Moiceanu.

Articolul integral AICI. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *