Skip to content
Politică

DOCUMENT La cererea PSD, Biroul Electoral Dâmbovița i-a interzis Alianței USR PLUS folosirea pancartelor „Fără penali”

Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a interzis sâmbătă, la solicitarea PSD, folosirea de către Alianța USR PLUS a pancartelor prin care își prezenta angajamentele din programul de guvernare precum „Fără penali în funcții publice”, „Fără pensii speciale”, „Cetățenie digitală”, „Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor”.

Responsabilul de comunicare al campaniei Alianței, Liviu Iolu, și-a exprimat indignarea, într-o postare pe Facebook, spunând că au venit ”noutăți din zona crepusculară Dâmbovița”.

După interzicerea sloganului, BEC Dâmbovița ne-a interzis și prezentarea programului de guvernare. La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Dâmbovița a interzis azi Alianței USR PLUS și folosirea pancartelor prin care susținătorii noștri prezintă angajamentele din programul de guvernare precum „Fără penali în funcții publice”, „Fără pensii speciale”, „Cetățenie digitală”, „Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor”, a scris Iolu pe Facebook.

El a precizat că această modalitate de prezentare a programului Alianței respectă regulile de distanțare sanitare necesare în pandemie și a fost aleasă pentru siguranța cetățenilor și a membrilor USR PLUS.

”Decizia de azi urmează celei de interzicere a mesajului „O Românie fără hoție”. Alianța USR PLUS consideră că pancartele folosite de susținători nu se încadrează în definiția legii invocate de PSD în plângerea către BEC Dâmbovița pentru că nu se referă direct la un candidat și nici nu sunt inscripționate cu sigla organizației noastre. Alianța USR PLUS va contesta și această decizie la Biroul Electoral Central”, a mai precizat Iolu.

Zilele trecute, Biroul Electoral Dâmbovița a interzis sloganul ”O Românie fără hoție” al alianței USR PLUS, la cererea PSD, motivând că acesta îi defăimează pe ceilalți competitori electorali, deși pe afișe nu se face nici o referire la concurența politică.

Vezi hotărârea aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *