Skip to content
Politică

DOCUMENT Legea electorală, călcată în picioare la Bragadiru: Abuzurile candidatului PNL, susținute din umbră de AUR

Gabriel Lupulescu, candidatul PNL la Primăria Bragadiru (Inquam Photos / George Călin)

În plină campanie electorală, legea este încălcată la Bragadiru, Ilfov. PNL, partidul fostului primar condamnat penal Vasile Cimpoeru, își pune oamenii din Primărie preşedinţi în secțiile de votare, iar aceștia interpretează legea după cum vor ei, lăsând candidatul alianţei electorale USR PMP „Împreună pentru Bragadiru”, Teodora Desagă, fără reprezentanți în secția de votare,  deși alianţa și USR au transmis în termen listele cu reprezentanți. Totul cu susținerea AUR!

Deşi USR este partid parlamentar și la alegerile locale din 27 septembrie 2020 a candidat în alianţă electorală cu PLUS, partid neparlamentar la acel moment, a avut reprezentanți în toate secțiile de votare, deși BEC a luat o decizie în interpretarea legii și a stabilit că fiecare partid are dreptul la doar un singur reprezentant, anul acesta s-a călcat tot în picioare.

Mai mult, mai multe secții de votare au fost organizate în spații care aparțin familiei candidatului PNL, Gabriel Lupulescu, membrii alianței ”Împreună pentru Bragadiru” acuzând un conflict de interese. De altfel, pe geamurile acestor secții de votare sunt lipite afișe electorale ale candidatului liberal, ceea ce contravine, din nou, legii electorale.

Sesizări la Birourile Electorale

Alianța „Împreună pentru Bragadiru” va depune mai multe sesizări împotriva Primăriei Bragadiru, a Biroului Electoral Județean Ilfov și a Biroului Electoral de Circumscripție Bragadiru cu privire la o serie de nereguli constatate în organizarea secțiilor de vot.

Alianța acuză ”decizia abuzivă” a președinților secțiilor de votare prin care nici USR, partid parlamentar, nici Alianța „Împreună pentru Bragadiru” nu vor avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile locale parțiale din 27 iunie.

”Biroul Electoral Județean Ilfov a emis o hotărâre, pe care noi o vom ataca în instanța de contencios administrativ, care spune că USR, neavând candidat propriu, nu se încadrează în prevederile legale pentru a avea reprezentanți în secțiile de votare. Astfel, sunt secții de votare cu trei reprezentanți PNL și doi reprezentanți AUR, principalii contracandidați.

Considerăm că decizia BEJ este nedreaptă, bazându-se pe o interpretare arbitrară a legii, care face diferența între alegerile locale și cele parțiale în ceea ce privește dreptul de reprezentare, în timp ce obligațiile rămân aceleași pentru toți competitorii. Vom sesiza organele competente și vom lupta pentru a face dreptate”, arată reprezentanții alianței.

Secții de votare amenajate în spațiile familiei candidatului PNL

De asemenea, Alianța „Împreună pentru Bragadiru” susține că mai multe secții de votare din zona Prelungirea Ghencea sunt organizate într-un spațiu aparținând familiei candidatului PNL, Gabriel Lupulescu, ceea ce ar reprezenta un evident conflict de interese.

”Astăzi vom depune o plângere penală pe numele domnului Grigore Marian Dumitru, viceprimarul Orașului Bragadiru, care a fost atenționat de această situație încă de acum două luni. Este vorba despre secțiile de votare 6, 7 și 8, aferente zonei Prelungirea Ghencea și Cartierul Latin, organizate în două spații insuficiente care aparțin SC. GAD SPECIAL CONSTRUCT SRL, firmă administrată de către fiul candidatului PNL, Gabriel Lupulescu.

În data de 16 iunie 2021, AEP a efectuat tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor secțiilor de votare, iar în lista transmisă de BEJ, la rubrica „instituție” în dreptul secțiilor de votare 6, 7 și 8 este trecut SC GAD SPECIAL CONSTRUCT SRL, firmă al cărei administrator a fost domnul Gabriel Lupulescu, candidatul PNL la funcția de primar, care a pasat atribuția fiului său înainte de depunerea candidaturii.

În data de 19 iunie 2021, pe geamurile celor două locații ale celor trei secții de votare erau lipite afișe cu domnul Gabriel Lupulescu, candidatul PNL la funcția de primar, care nici măcar nu respectă condițiile de formă în ceea ce privește datele de identificare obligatorii pe materialele electorale”, mai spun reprezentanții USR PMP.

PNL și mafia imobiliară de la Ilfov

În ultimii 15 ani, localitățile lipite de București sunt scena unui dezastru imobiliar de proporții, pus la cale de administrațiile locale la înțelegere cu rechinii imobiliari. Primăriile şi autoritățile județului Ilfov au autorizat sute de proiecte imobiliare în localităţi precum Tunari, Bragadiru sau Popeşti Leordeni, fără să amenajeze drumuri şi utilităţi publice.

Pe 20 ianuarie, Vasile Cimpoeru, de 15 ani primar în Bragadiru, oraș situat la ieșirea din București, după prelungirea Ghencea, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Cimpoeru a fost implicat în autorizarea ilegală a mai multor afaceri imobiliare prin acordarea de certificate de urbanism false. În mandatele lui Cimpoeru, Bragadiru a devenit o junglă imobiliară: blocurile de 8, 9 și 10 etaje au fost avizate la limita legii în zone de case sau pe vechile terenuri agricole ale localității, fără ca primăria să tragă utilități sau să-i oblige pe dezvoltatori să urbanizeze noile cartiere construite. Când plouă abundent, orașul Bragadiru devine o veritabilă mlaștină. Imaginile cu inundațiile din așa-zisul Cartier Latin din Bragadiru fac în fiecare an înconjurul televiziunilor.

Începând cu anul 2006, primarul Cimpoeru a protejat dezvoltarea imobiliară haotica a Cartierului Latin prin acordarea unor PUZ (planuri urbanistice zonale) din care lipseau drumurile, canalizarea, spațiile verzi sau accesul dinspre București spre miile de apartamente construite. În toti acești ani, primarul Cimpoeru, fost membru PD-L devenit liberal, a dezvoltat o relație de tovărășie tocmai cu principalul investitor al “Cartierului Latin”, controversatul afacerist Gabriel Lupulescu, fost consilier local PD-L în sectorul 6 din București.

Cartierul Latin, construit în haosul imobiliar de la Bragadiru

Întâmplător sau nu, după încarcerarea primarului Cimpoeru de acum câteva luni, tovarășul său Lupulescu vrea să ajungă tocmai el primarul orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu candidează la alegerile pentru primar din partea PNL, având sprijinul rețelei politice construite de primarul penal în 15 ani de mandat. Este evident că Cimpoeru, dar și Lupulescu (foto jos), nu vor ca altcineva să pună mâna pe arhiva primăriei Bragadiru și să răscolească afacerile imobiliare parafate de cei doi. În cazul în care Lupulescu ar ajunge primar la Bragadiru, acesta ar intra într-un conflict de interese direct, afacerile sale imobiliare depinzând tocmai de semnătura sa de primar.

Porecla lui Lupulescu în lumea constructorilor este “Beton”, iar numele său a ieșit la lumină în anii crizei financiare din anul 2009, atunci când a cumpărat cu jumătate de milion de euro, bani cash, o mașină de lux Maybach 57S făcută la comandă. Lupulescu a devenit multimilionar în euro din afacerile imobiliare făcute la limita legii în Bragadiru în timpul mandatelor penalului primar Cimpoeru. Trecutul său este spectaculos: Gabriel Lupulescu a terminat liceul la vârsta de 24 de ani, la Colegiul de Poștă și Telecomunicații. După Revoluție și-a deschis o tarabă la care vindea mici și bere în Piața Moghioroș din Sectorul 6. După 10 ani de vândut în piață, și-a deschis un depozit de materiale de construcții în sectorul 6, la intersecția străzilor Brașov cu Prelungirea Ghencea. După anul 2004, a început să distribuie en-gros ciment la saci tuturor depozitelor de materiale de construcții, precum și dezvoltatorilor din București. Cimentul la saci era cumpărat de la Fabrica de Ciment din Fieni, acolo unde avea exclusivitate, datorită relațiilor cu conducerea fabricii.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *