Skip to content
Politică

DOCUMENT Liderii USRPLUS care s-au ”lepădat” de Barna înainte de congres: Cine sunt ”greii” care lipsesc de pe lista vicepremierului

Inquam Photos / Ilona Andrei

Lupta pentru putere este în plină desfășurare în USRPLUS și candidații la funcția de președinte de partid își formează echipele cu oamenii fideli. Însă Dan Barna nu se bucură de susținerea multor oameni importanți din partid și, mai ales, se concentrează pe o echipă formată cu politicieni din București, neavând foarte mare acoperire la nivel național.

De partea lui Dan Barna au trecut toți miniștrii propuși de tabăra USR: Cătălin Drulă, Stelian Ion, Cristian Ghinea și Claudiu Năsui. Un aspect foarte important este chiar la Claudiu Năsui, care în competiția pentru conducerea USRPLUS București, a renunțat la candidatură și l-a susținut pe Vlad Voiculescu, apropiatul lui Dacian Cioloș. Prin urmare, de partea cui este Năsui? De data aceasta candidează pentru Biroul Național (BN) al USRPLUS de partea lui Dan Barna. Se pare că ministrul Economiei schimbă taberele politice foarte repede.

Dan Barna nu se bucură de susținerea unuia dintre cei mai importanți politicieni USRPLUS: Clotilde Armand. Pe lista cu candidații la BN USRPLUS nu se regăsește și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care de când a preluat mandatul, în 2020, a reușit să se mențină constant în atenția mass mediei cu diferite scandaluri. Clotilde Armand este unul dintre politicienii USRPLUS cu cea mai mare notorietate.

Nici Dominic Fritz, primarul Timișoarei, nu a avut loc în echipa lui Dan Barna, deși a obținut o victorie incredibilă în vestul țării. Dan Barna îi ignoră tocmai pe oamenii care au fost o locomotivă pentru partid, acolo unde au candidat.

Din echipa lui Dan Barna lipsește și un personaj controversat – Iulian Bulai. Chiar dacă e celebru doar cu numeroasele sale gafe, Bulai are funcția de vicepreședinte USR și vicepreședinte al grupului parlamentar USRPLUS din Camera Deputaților. De asemenea, Bulai controlează și USRPLUS Neamț, după ce la sfârșit de iunie 2021 și-a asigurat un nou mandat de președinte al organizației județene.

Emanuel Ungureanu s-a remarcat în ultimele luni cu mai multe atacuri la adresa PNL. Acesta este vocea prin care USRPLUS își atacă partenerii din coaliție. Ungureanu a fost răsplătit, în 2020, cu un fotoliu în Camera Deputaților, pentru că a ales tabăra lui Dan Barna, însă nu se regăsește pe lista candidaților la Biroul Național al USRPLUS.

Tudor Benga, deputat de Brașov la al doilea mandat, nu este printre candidații susținuți de Dan Barna pentru o funcție în Biroul Național al USRPLUS. Benga este unul dintre politicienii care l-au criticat pe președintele USR de mai multe ori în trecut și după Congres va pierde funcția de membru BN USR, pe care o deține în prezent.

Pe lista candidaților la noul Birou Național al USRPLUS nu se regăsește nici Ana Ciceală, consilier general în București, celebră pentru inițiativa de dizolvare a companiilor municipale ale primăriei capitalei. Ciceală este, în prezent, membru în BN USR, dar va pierde această funcție după Congres.

În aceeași situație se află și Mihai Goțiu, fost senator USR între 2016 și 2020, care va pierde funcția de membru în BN USR după Congres. Acesta nu face parte din echipa lui Dan Barna, chiar dacă este politicianul USRPLUS care a luptat cel mai mult împotriva tăierilor ilegale de păduri.

Echipa lui Dan Barna pentru Biroul Național al USRPLUS este formată din oameni care nu au realizat nimic pentru cetățeni, ci doar au urmărit să obțină un fotoliu într-o instituție a statului, de unde să primească un salariu uriaș. Cel mai bun exemplu este chiar Dan Barna, care a intrat în politică doar pentru a-și dubla averea în 4 ani în Parlament.

Echipa de conducere propusă de Dan Barna pentru USRPLUS. După cum se poate observa, oameni importanți din USR lipsesc de pe ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *