DOCUMENT Monica Macovei insistă. Ce îi solicită lui Traian Băsescu

Candidatul independent la prezidenţiale, Monica Macovei, i-a înaintat, în urmă cu câteva zile, preşedintelui Traian Băsescu o cerere prin care solicita organizarea unui referendum pentru eliminarea imunităţii demnitarilor.

Potrivit documentului, singura întrebare la care românii sunt chemaţi să răspundă pe 16 noiembrie este “Sunteţi de acord ca parlamentarii, miniștrii – foști sau actuali – și Președintele României să nu mai beneficieze de nicio formă de imunitate, cu excepția opiniilor politice?”

Amploarea pe care dosarele Microsoft şi EADS au luat-o în ultimele zile au făcut-o pe Monica Macovei să revină cu o cerere către preşedinte, de această dată pe Facebook.

„Dacă președintele dorește să scăpam de mafia transpartinică care rânjește dintre coperțile dosarelor Microsoft și EADS și din plenul Parlamentului, atunci trebuie să luptăm cu cauzele, nu cu efectele. Iar una din cauze este imunitatea. Cât timp parlamentarii, miniștrii și președintele României, oricare ar fi el, vor beneficia de imunitate în fața justiției, nu vor renunța să fure din bugetul țării, adică din buzunarul oamenilor”, a scris Monica Macovei pe Facebook.

MACOVEI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: