Skip to content
Politică

DOCUMENT Nereguli grave găsite la Sectorul 1: mai multe buletine de vot decât persoane care apar pe lista de semnături

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE

BEC a amânat pentru miercuri decizia privind renumărarea voturilor în Sectorul 1.

_________________________________________________________________________

Nereguli grave găsite la Sectorul 1. Într-o adresă transmisă BEC de președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, confirmă că în unele secții s-au găsit în urne mai multe buletine de vot decât persoane care apar pe lista de semnături că au votat.

Totodată, potrivit documentului intrat în posesia PS News, numărul de buletine de vot nule era mai mare decât cel menționat în procesul verbal.

Având în vedere situațiile înregistrate la nivelul Biroului Circumscripției electorale nr. 1 – Sector 1, cu ocazia verificării proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, în sensul că au fost identificate în urna de voturi mai multe buletine de vot decât persoane ce apar pe lista de semnături, vă rugăm să ne comunicați cum se poate închide o astfel de sectie de votare, deoarece SIMPV nu permite introducerea datelor în sistem. De asemenea, s-au identificat cazuri în care numărul de buletine de vot nule găsite fizic în dosarele prezentate de președinții secțiilor de votare la BCE 1 Sector 1 este mai mare decât cel consemnat în procesul verbal de consemnare a rezultatelor la punctul d) (dacă se modifică procesul verbal conform celor găsite în dosarul buletinelor de vot din urmă este mai mare ca numărul de semnături)”, se arată în adresa trimisă Biroului Electoral Central.

Amintim că în cursul dimineții, Dan Tudorache a anunțat pe facebook că va cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la sectorul 1. De cealaltă parte,  Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, l-a acuzat luni de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD, actualul primar în funcție Dan Tudorache. Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, Armand susține că în sediul Primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate. Reprezentanții USR au sesizat Poliția, care a anunțat că mai multe persoane au fost duse la audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *