DOCUMENT Noi schimbări pregătite pentru PFA, II, IF

Sursa foto: Unsplash

Un număr de 54 de parlamentari de la PNL au depus la Senat o propunere de lege care ar urma să permită personelor fizice autorizate (PFA), întreprinderilor familiale (IF) și întreprinderilor individuale (II) să trecă la societate cu personalitate juridică, cum sunt SRL-urile, de exemplu.

„Prin derogare de la prevederile art.21, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale înregistrate în temeiul Ordonanței de urgență nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale își pot transforma forma de organizare în societate cu personalitate juridică”, prevede inițiativa legislativă, care poate fi văzută integral mai jos.

Pentru această transformare, PFA-urile, II-urile și IF-urile vor trebui să depună la judecătorul delegat de pe raza teritorială a Registrului Comerțului următoarele:

a) certificatul de înregistrare obținut conform Ordonanței de urgență nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale;

b) actul constitutiv al societății și dovada efectuării vărsămintelor în temeiul actului constitutiv, cu excepția societăților cu răspundere limitată;

c) dovada sediului declarat;

d) certificatul de atestare fiscală;

e) codul de înregistrare în scopuri de TVA, după caz.

DOCUMENTUL POATE FI VĂZUT AICI

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: