Skip to content
Politică

DOCUMENT. Orban: Noile decizii privind combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi aplicate de luni

Ludovic Orban Facebook/Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat că măsurile suplimentare pentru controlul pandemiei de COVID-19, anunţate de preşedintele Klaus Iohannis în deschiderea şedinţei de Guvern, vor fi aplicate de luni.

Măsurile prezentate de domnul preşedinte trebuie transpuse în hotărârea de guvern privind starea de alertă, în baza Legii 55 şi a actelor normative. Solicit ca să fie pregătite propunerile de modificare ce trebuie să treacă prin Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să fie adoptate de Guvern.

Domnule preşedinte, putem să luăm deciziile şi aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale de modificare a hotărârii de guvern. Într-un fel este şi bine ca să fie cunoscute mai înainte de a intra în vigoare„, a afirmat Ludovic Orban, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, prezidate de şeful statului.

Orban le-a solicitat miniştrilor şi conducătorilor de instituţii fermitate şi angajament maxim în transpunerea practică a acestor decizii. „Este fundamental ca instituţiile să fie un exemplu şi să fie mobilizate la maxim în aplicarea acestor reglementări„, a punctat Ludovic Orban.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *