Skip to content
Politică

DOCUMENT Sorin Lucaci, omul lui Grindeanu de la Apele Române, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Ce faptă a comis

colaj PS News

Administrația Națională „Apele Române” are, începând din septembrie 2022, un nou director general, în persoana lui Sorin Lucaci, după ce fostul șef, Gabriel Francisc Stika, ar fi fost prins de polițiști în noaptea de 11 august, în județul Tulcea, având permisul de conducere suspendat și i s-ar fi deschis un dosar penal.

Nici noul șef de la „Apele Române” nu se poate, însă, lăuda cu un cazier curat. Acesta a fost condamnat în 2019 la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP)”.

Sorin Lucaci nu este membru de partid, dar a fost propus pentru această funcţie de PSD, prin Sorin Grindeanu, actualul ministru al Transporturilor. Facem precizarea că, potrivit împărțirii agreată de cele 3 partide din coaliția de guvernare, numirea din fruntea Administrației Naționale „Apele Române” îi aparține PSD.

Lucaci are 46 de ani și înainte de a fi director general la „Apele Române” a fost director general la Administraţia Bazinală de Apă Banat, unde l-a înlocuit pe Cristian Moisescu Ciocan, interimar din primăvara anului trecut. În perioada 2011 – 2012 a fost director al Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Timișoara (DRDP), anterior fiind adjunct la aceeași instituție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *