Skip to content
Sănătate

DOCUMENT Spitalul Sfântul Ioan din București devine primul spital integral COVID. Ordin semnat de Arafat

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Spitalul Sfântul Ioan din București devine primul spital integral destinat tratării cazurilor de coronavirus, potrivit unui ordin semnat miercuri de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, și obținut în exclusivitate de PS News. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât știm că spitalul nu are infecționist care să stabilească tratamente, nu mai vorbim de o secție cu paturi si personal calificat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 5.343 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. De asemenea, 107 români au murit în ultima zi, cel mai mare număr de decese înregistrat până acum. 

Amintim că în vară, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a deschis un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, după ce mai mulţi medici de la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sfântul Ioan” Bucureşti au reclamat că parte din personalul Secţiei Nefrologie nu respectă măsurile de protecţie împotriva pandemiei.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat, la data de 04.08.2020, dosarul penal nr. 5252/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin.2 C.p. ca urmare a sesizării formulate de mai mulţi medici, angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan, prin care se reclamă faptul că în cadrul Secţiei Clinice de Nefrologie anumite cadre medicale nu ar respecta măsurile obligatorii de prevenire a răspândirii infecţiei cu coronavirus, nu ar purta corespunzător echipamentul obligatoriu de protecţie şi nu ar respecta măsurile de distanţare”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *