Skip to content
Societate

DOCUMENT Toată lumea la demolări! Directorul Metrorex obligă angajații companiei să sprijine acțiunea de evacuare a chioșcurilor de la metrou

Facebook/Radu Mihaiu

Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, le cere angajaților companiei să sprijine acțiunea de dezafectare a spațiilor comerciale de la metrou, operațiune care a început miercuri dimineață în stația Ștefan cel Mare. Potrivit dispoziției semnate de director, ”toți salariații societății Metrorex SA au obligația de a acorda sprijin instituțiilor statului și a personalului salariat al acestora care desfășoară acțiuni de desființarea/dezafectarea construcțiilor provizorii cu destinație comercială, amplasate în mod ilegal în incinta stațiilor de metrou Ștefan cel Mare și Pipera”.

Mai mult, conform documentului, ”sarcinile menționate reprezintă obligații de serviciu a căror executare trebuie adusă la îndeplinire de îndată”.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început miercuri dimineaţa la staţia de metrou Ştefan cel Mare.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

La fața locului au ajuns primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, iar la scurt timp au ajuns și proprietarii chioșcurilor. Aceștia s-au declarat nedreptățiți și spun că autoritățile nu aveau niciun drept și nicio bază legală să spargă lacătele spațiilor comerciale, mai ales că unele aveau încă marfa la interior.

Într-un comunicat din data de 25 martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *