Skip to content
Societate

DOCUMENT Toată lumea la demolări! Directorul Metrorex obligă angajații companiei să sprijine acțiunea de evacuare a chioșcurilor de la metrou

Facebook/Radu Mihaiu

Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, le cere angajaților companiei să sprijine acțiunea de dezafectare a spațiilor comerciale de la metrou, operațiune care a început miercuri dimineață în stația Ștefan cel Mare. Potrivit dispoziției semnate de director, ”toți salariații societății Metrorex SA au obligația de a acorda sprijin instituțiilor statului și a personalului salariat al acestora care desfășoară acțiuni de desființarea/dezafectarea construcțiilor provizorii cu destinație comercială, amplasate în mod ilegal în incinta stațiilor de metrou Ștefan cel Mare și Pipera”.

Mai mult, conform documentului, ”sarcinile menționate reprezintă obligații de serviciu a căror executare trebuie adusă la îndeplinire de îndată”.

" "
" "

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început miercuri dimineaţa la staţia de metrou Ştefan cel Mare.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

La fața locului au ajuns primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, iar la scurt timp au ajuns și proprietarii chioșcurilor. Aceștia s-au declarat nedreptățiți și spun că autoritățile nu aveau niciun drept și nicio bază legală să spargă lacătele spațiilor comerciale, mai ales că unele aveau încă marfa la interior.

Într-un comunicat din data de 25 martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *