Documente ale Meta arată că 100.000 de copii sunt hărţuiţi sexual zilnic pe platformele sale

atac cibernetic
Sursă foto: X

Meta estimează că aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook şi Instagram au parte zilnic de hărţuire sexuală online, inclusiv prin „imagini ale organelor genitale ale adulţilor”, potrivit documentelor interne ale companiei făcute publice miercuri seară, relatează The Guardian.

Dosarul judiciar făcut public include mai multe acuzaţii împotriva companiei, bazate pe informaţiile primite de biroul procurorului general din New Mexico din prezentările angajaţilor Meta şi comunicările dintre angajaţi. Documentele descriu un incident din 2020, când fiica de 12 ani a unui director de la Apple a fost abordată prin IG Direct (Instagram direct Messenger), produsul de mesagerie al Instagram.

„Acesta este genul de lucru care enervează Apple până la punctul de a ameninţa că ne va scoate din App Store”, s-a înfuriat un angajat Meta, potrivit documentelor. Un angajat senior Meta a descris modul în care propria fiică a fost abordată prin Instagram, ca mărturie în faţa Congresului SUA, la sfârşitul anului trecut. Eforturile sale de a rezolva problema au fost ignorate, a spus el.

Dosarul este cel mai recent dintr-un proces iniţiat de biroul procurorului general din New Mexico pe 5 decembrie, care susţine că reţelele sociale ale Meta au devenit pieţe pentru prădătorii de copii. Raúl Torrez, procurorul general al statului, a acuzat Meta că le permite adulţilor să găsească, să trimită mesaje copiilor şi să apeleze la grooming-ul sexual (n.r. – ademenirea de către un adult a unui copil, pentru a fi supus abuzurilor sexuale).. Compania a negat afirmaţiile din proces, declarând:„Ne caracterizează greşit munca folosind citate selective şi documente special selectate”.

Meta a emis o declaraţie ca răspuns: „Vrem ca adolescenţii să aibă online experienţe sigure, adecvate vârstei şi avem peste 30 de instrumente pentru a-i sprijini pe ei şi pe părinţii lor. Am petrecut un deceniu lucrând la aceste probleme şi angajând oameni care şi-au dedicat cariera pentru a menţine tinerii în siguranţă şi a-i sprijini online.”

O prezentare internă din 2021 despre siguranţa copiilor a fost, de asemenea, menţionată în proces. Un slide a afirmat că Meta este „subiestimată în ceea ce priveşte sexualizarea minorilor pe IG, notabilă în comentariile sexualizate la conţinutul postat de minori”

Plângerea subliniază, de asemenea, preocupările angajaţilor Meta cu privire la siguranţa copiilor. Într-un chat intern Meta din iulie 2020, un angajat a întrebat: „Ce facem în mod special în ceea ce priveşte groomig-ul sexual (ceva despre care tocmai am auzit că se întâmplă des pe TikTok)?” Potrivit plângerii, el a primit un răspuns: „Undeva între zero şi neglijabil”.

Declaraţia Meta menţionează, de asemenea, că compania a făcut „paşi importanţi pentru a preveni ca adolescenţii să experimenteze contacte nedorite, în special din partea adulţilor”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL