Skip to content
Societate

DOCUMENTE Declarația pe proprie răspundere și adeverința pentru angajatori, necesare pentru deplasările pe timp de noapte

Inquam Photos / Octav Ganea

Circulația pe timp de noapte este restricționată începând de luni, când intră în vigoare noile restricții, persoanele care ies din casă între 23.00 și 05.00 având nevoie de o declarație pe proprie răspundere.

Părăsirea locuinței sau gospodăriei în intervalul orar respectiv poate fi făcută în interes profesional, pentru asistență medicală sau ngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

De asemenea, sunt permise deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

https://i0.1616.ro/media/2/2701/33586/19579838/4/0611-model-declaratie-proprie-raspundere.pdf

https://i0.1616.ro/media/2/2701/33586/19579838/3/0611-adeverinta-pentru-angajatori.pdf

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *