Skip to content
Societate

DOCUMENTE Guvernul anunță noi relaxări: Deplasarea în noaptea de Paște până la ora 5.00 dimineața şi grad de ocupare de 70% pe litoral

Inquam Photos / George Calin

Toate localităţile vor putea să permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, adică în noaptea de Paște, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, se arată în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2021.

În plus, în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, în toate localitățile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00.

" "
" "

Vezi aici Hotărârea de Guvern. ANEXA 1, ANEXA 2, ANEXA 3.

În aceste zile, în intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Un alt element de noutate constă în limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în următoarele localităţi:

a) Zona Mamaia Nord, județul Constanța
b) Năvodari, județul Constanța
c) Mamaia și Mamaia-Sat, județul Constanța
d) Constanța, județul Constanța
e) Agigea, județul Constanța
f) Eforie Nord, județul Constanța
g) Eforie Sud, județul Constanța
h) Techirghiol, județul Constanța
i) Tuzla, județul Constanța
j) Costinești, județul Constanța
k) Neptun-Olimp, județul Constanța
l) Jupiter, județul Constanța
m) Cap Aurora, județul Constanța
n) Venus, județul Constanța
o) Saturn, județul Constanța
p) Mangalia, județul Constanța
q) 2 Mai, județul Constanța
r) Vama Veche, județul Constanța.

Hotărârea de Guvern mai prevede ca în toate localităţile să se permită circulaţia enoriașilor musulmani în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

În rest, se păstrează măsurile de până acum:

1. – în toate localităţile, unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

2. – în toate localităţile, unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

Măsurile instituite în localitățile prevăzute la pct. 1 nu se aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori, iar cele instituite în localitățile prevăzute la pct. 2 nu se aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori.

De asemenea, în condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, rămâne instituită obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5,00 – 18,00, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Mai mult, tot în condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şicompletările ulterioare, se păstrează obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00 – 18,00, în toate localităţile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori.

Aceste măsuri nu se aplică operatorilor economici, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori, respectiv, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori.

Valabilă rămâne și excepția, astfel încât, în intervalul orar 18,00 – 5,00, operatorii economici să poată activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness, în toate localităţile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori. Această măsură nu se aplică în localitățile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori.

2 comentarii la “DOCUMENTE Guvernul anunță noi relaxări: Deplasarea în noaptea de Paște până la ora 5.00 dimineața şi grad de ocupare de 70% pe litoral

  1. Cercetări recente, efectuate în cadrul psihologiei deterministe, ne arată că odată cu înaintarea noastră în vârstă, inteligenţa fluidă şi voinţa ca dimensiune psihică şi omniprezentă în activitatea conştientă, ne devin tot mai lente în procesarea informaţiei şi respectiv în angajarea propriilor resurse pentru a depăşirea anumite dificultăţi, sau la rezolvarea unor sarcini mai dificile. Însă prin exerciţii de voinţă şi printr-o bună conservare a abilităţilor şi a cunoştinţelor asimilate, stocate în memoria de lungă durată, munca noastră creatoare, performanţa în viaţa socială, familială și profesională, se pot desfăşura cu succes pe tot parcursul vieţii, chiar şi după vârsta de 70 de ani. Aceste chestiuni devin fapte reale mai ales atunci când există în noi motivaţia de a rămâne la un nivel înalt de funcţionare, chiar şi la o vârstă destul de înaintată.

  2. Hai România! România trezește-te! Zăpaceala lui Vladuț atunci când a fost pus de jurnaliști să răspundă în fața națiuni la întrebări de viață și de moarte, dar și zăpăceala altor demnitari cu funcție în stat, asemenea lui Vlăduț, reprezintă atitudinea genului de persoane lipsite educație și fără Dumnezeu, atitudinea unor persoane rău intenționate, lipsite conștiință și de responsabilitate!
    Cazul Vlăduț – pus ministru al sănătății – este tipul de jigodia pestilențilă, agreat de oculta mondială; sataniștii care au acaparat bobățiile lumii prin maleficiu, iar acum, pocitania, luptă prin slugile sale: politicieni, jurnaliști, medici și ierarhi religioși ( ierahi precum Daniel și alții ca el) să-l alunge pe Dumnezeu din lume, ca să poată face ei tot ceea ce le trece prin minte cu privire la forma de organizare care-i vizează pe locuitorii pâmântului, iar apoi să-l pună mai presus de toate pe Stăpânul lor Satan, jigodia malefică renegată de Dumnezeu, Creatorul și Stăpânul tuturor formelor de existență!
    Vai, Vai! Vai! de noi locuitorii pământului, cu bun simț, care am permis, în democrație, ca acest tip jigodii pestilențiale să se cocoațe în funcții de decizie guvernamentală! Însă, nu trebuie să disperăm! Deoarece, nu peste mult timp, vom observa lucrarea lui Dumnezeu cu privire la persoanele care L-au dezonorat pe Dumnezeu prin umilirea creații Sale OMUL, în special, prin umilirea Omul lipsit de apărare! Vom trăi și vom vedea șfârșitul tragic, dar și chinul etern pe care îl vor suferii slugile lui Satan; jigodiile care au făcut și fac acum rău pe pământ, oamenilor lipsiți de apărare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *