Skip to content
" "
Politică

DOCUMENTE ies la lumină! Tudorel Toader, propagandist dovedit al Partidului Comunist

Inquam Photos / Octav Ganea

Actualul Ministru al Justiției Tudorel Toader este un membru dovedit al fostului Partid Comunist Român, conform unor documente scoase la lumină Bogdan Constantin Dogaru, licențiat al Facultății de Arhivistică din București, promoția 2004, specializarea arhivistică-istorie; absolvent în 2008 al cursurilor de master (specializarea arhivistică contemporană) la aceeași facultate; autor al unor lucrări, studii și articole despre istoria evreilor, istoria societății civile (societăți, asociații, cluburi) și istoria serviciilor secrete.

Conform informațiilor prezentate chiar de către Tudorel Toader în autobiografia personală, pe data de 30 martie 1989, acesta spune că „În perioada 1982-1986 am urmat cursurile de zi ale Facultății de Drept-Secția științe juridice din Iași. În perioada facultății am îndeplinit funcția de secretar al biroului organizației ASC de an”. (…) „Tot în timpul facultății, în luna noiembrie 1984, am fost primit în rândurile Partidului Comunist Român, fiind titularul carnetului de membru nr. 3705174, eliberat la 18.01.1985 de către Comitetul Municipal Iași al Partidului Comunist Român”. 

" "

actualul ministru al Justiției, a finalizat cursurile ideologice de la Universitatea Politică de Conducere cu nota 10, dovedind astfel că și-a însușit cu temeinicie tezele marxist-leniniste. Analizând „concepția PCR, a tovarășului Nicolae Ceaușescu cu privire la necesitatea înfăptuirii unei unități noi a partidelor comuniste și muncitorești” acesta consemna:

„Unitatea de acțiune în construirea socialismului și comunismului există și trebuie să se dezvolte în cadrul condițiilor concret istorice ale fiecărei țări, ale fiecărui partid comunist de guvernământ. Nu există șabloane … se pot trasa direcții de urmat pentru toate țările socialiste dar nici una dintre ele istoricește nu poate renunța la principiile fundamentale create de Marx, Engels, Lenin și de toată practica revoluționară.

Dezvoltarea în continuare a socialismului nu poate consta în a împrumuta forme și modele ale societății capitaliste ci trebuie să reevalueze calitativ formele și metodele societății socialiste”. 

Atașamentul lui Tudorel Toader față de politica PCR rezultă și din caracterizarea făcută de secretarul principal al Procuraturii Locale Panciu, Popa Ștefan, membru PCR din 1967: „Cunosc pe tovarășul Tudorel Toader din luna septembrie 1986, de când a venit în această unitate de procuratură în funcția de procuror ca pe un tovarăș bine pregătit profesional și politic. Are o comportare foarte bună în familie și societate. Ca membru PCR se achită conștiincios de sarcinile ce îi sunt încredințate, în adunările generale fiind combativ și cu spirit de inițiativă”. scrie Bogdan Constantin Dogaru 

" "

1 comentariu la “DOCUMENTE ies la lumină! Tudorel Toader, propagandist dovedit al Partidului Comunist

  1. Eu nu stiu prea multe din ceea ce se intampla in prezent in Romania,dar ma mir ca afirmati ca acest om este un comunist inrait . Comunistii vroiau ca diferentele dintre clasele sociale sa nu fie mari…etc.
    si ceea ce practica acest individ mi se pare ca nu are nimic cu comunismul . Cred ca oamenii trebuie sa fie criticati pentru ceea ce fac indiferent din ce clasa politica fac parte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *