Skip to content
Alegeri locale 2020

DOCUMENTE. Suspiciuni grave de nepotism liberal. Mama candidatului Ciucu, angajată consiliera lui Cîţu, la ANAF şi ANSVSA

Inquam Photos/George Călin

Nicușor Dan a prezentat bucureștenilor o hartă de cumetrii și relații din cadrul Primăriei Capitalei având în centru cuplul Firea-Pandele. Demersul de campanie este unul menit să sancționeze nepotismul politic. Este în primul rând un demers moral. O veche meteahnă a politicii dâmbovițene este tocmai promovarea în funcții publice pe bază de rudenie și afinități, nu pe bază de competenţă.

Însă Nicușor Dan nu vede sau nu cunoaște nepotismul din jurul său, PCR-ul (Pile, Cunoștințe și Relații) practicat la scara largă de PNL, partidul care îl susține în alegeri.

Nicușor Dan are o relație apropiată cu Ciprian Ciucu, candidatul liberal pentru Primăria Sectorului 6 din București, un vechi ONG-ist asemenea lui Nicușor, lansat în politică de Monica Macovei. Ciucu și-a construit o imagine de luptător neobosit pentru principii și corectitudine. Banii și i-a câștigat fiind implicat în diverse proiecte finanțate din bani publici, derulate prin ONG- uri și companii private.

Asemenea lui Nicușor Dan, Ciucu este un moralist, vorbește în campania electorală despre corupția clasei politice și despre lipsa de transparentă. Pretinde că este un om nou, cu alte mentalități și apucături. Venit din societatea civilă pentru a curăţa politica de vechile metehne.

Ciprian Ciucu ascunde însă un secret, un schelet în dulap. La mijlocul anului, în plină pandemie, mama lui Ciprian Ciucu, pe nume Angelina Ştefan, a provocat un accident grav. A scăpat cu bine, însă a distrus mașina Dacia Duster pe care o conducea. Mașina era înmatriculată pe Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Accidentul a avut loc pe 26 februarie 2020 şi a fost pe cât de spectaculos, pe atât de periculos. Chiar dacă la vremea respectivă accidentul a făcut subiectul mai multor ştiri şi s-a viralizat pe internet, nimeni nu a cunoscut identitatea femeii de la volanul maşinii Dacia Duster, care a dărâmat un chioşc şi a sărit peste staţia de tramvai.

Mama liberalului Ciucu este oficial o simplă pensionară. Cu ocazia accidentului, polițiştii au aflat că Angelina Ștefan este şi angajata ANSVSA din data de 5 decembrie 2019, odată cu venirea la putere a PNL, în funcţia de consilier al preşedintelui instituției, ANSVSA fiind în subordinea premierului Orban, protectorul politic al lui Ciucu.

După accidentul în care Angelina Ştefan a fost găsită vinovată, daunele pentru mașina ANSVSA avariată grav, pentru distrugerile săvârșite la un tramvai al Primăriei Capitalei au fost achitate din poliţele de asigurare ale instituțiilor. Mama liberalului Ciucu nu a plătit niciun leu. Legea obliga instituțiile publice să se îndrepte împotriva angajaților găsiţi vinovați de accidente. Mama lui Ciucu folosea mașina ANSVSA în interes personal, accidentul având loc dimineața la prima oră în proximitatea locuinței sale din cartierul Drumul Taberei.

Însă, ce fel de coincidenţă este aceea ca mama unui lider PNL să-şi găsescă un loc de muncă exact în momentul în care PNL a preluat guvernul, la o instituţie centrală, condusă evident de un liberal?

Coincidenţele privind locurile de muncă ale mamei-pensionar de lider PNL, şi acum candidat, nu se opresc aici.

După accidentul cu mașina ANSVSA, ca într-un plan secret de ştergere a urmelor, mama lui Ciucu a fost angajată direct la vârful Ministerului de Finanţe. Se întâmpla pe 14 iunie 2020. Tocmai în importanta funcţie de consilier al ministrului Florin Cîţu, prietenul şi colegul de partid al fiului. Cîţu şi Ciucu fac parte din aceeaşi echipă din cadrul PNL, a băieţilor tineri puşi pe făcut carieră.

Pe 4 septembrie 2020, mama lui Ciucu mai bifează o funcţie importantă la Finanţe. Nu se ştie pe baza căror competenţe profesionale (dânsa este aparent specialistă în protecţia muncii) devine director de cabinet al unui vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Nicio competenţă nu o recomanda pentru o asemenea funcţie, privind în spate la lista locurilor de muncă pe care mama lui Ciucu le-a ocupat în ultimii opt ani. De fapt, de când liberalii au venit la putere niciun loc de muncă primit/obţinut de Angelina Ştefan nu are legătură cu calificarea dânsei.

Întrebările în loc de concluzie sunt simple: cum a fost posibil ca mama-pensionar a lui Ciprian Ciucu să fie angajată, a făcut trafic de influenţă Ciucu pentru ea la colegii lui liberali? De ce şi-a expus mama în acest fel? Este morală situaţia, din perspectiva corectitudinii şi a principiilor pe care Ciucu le susţine public?

Lista locurilor de muncă ale Angelinei Ștefan

Guvernarea PNL

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) – 5 Decembrie 2019- 2 Iunie 2020 (consilier preşedinte)

Ministerul Finanţelor Publice – 14 Iunie 2020- perioada nedeterminată (consilierul ministrului Florin Cîţu)

ANAF – 4 Septembrie 2020- contract activ (director de cabinet vicepreşedinte ANAF)

În timpul guvernărilor PSD

Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier – 26 Noiembrie 2012 – 23 Octombrie 2017

Asociaţia Centrul Român de Politici Europene – 5 Februarie 2014-1 Iulie 2017 (inspector în domeniul securităţii muncii); ONG-ul controlat de Ciprian Ciucu (fiul) şi Cristian Ghinea (europarlametar USR)

HF Advising – 5 Februarie 2014-1 Ianuarie 2015 (inspector în domeniul muncii); firma controlată de Ciprian Ciucu

Vezi documente

 

4 comentarii la “DOCUMENTE. Suspiciuni grave de nepotism liberal. Mama candidatului Ciucu, angajată consiliera lui Cîţu, la ANAF şi ANSVSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *