Skip to content
Politică

Dodon nu ratează nicio ocazie să-și arate dușmănia față de România

sputnik.md

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu ratează nicio ocazie ca să își arate dușmănia față de România. Citiți mai jos despre cea mai recentă ispravă a liderului de la Chișinău.

Ministerul Apărării din Republica Moldova a renunţat la ideea participării la exerciţiul militar internaţional „Platinum Eagle” în România, după ce preşedintele Igor Dodon a refuzat să semneze un decret privind detaşarea unui contingent militar moldovean la aceste aplicaţii, transmite România Liberă.

O purtătoare de cuvânt a comandantului armatei moldovene, Ala Diaconu, a declarat că militarii care urmau să participe la aplicaţii în perioada 20 februarie – 1 martie nu au primit permisiunea preşedintelui Igor Dodon.

„Ministerul Apărării se conformează acestei decizii. Pe viitor, armata naţională va acţiona la fel, în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova”, a spus Ala Diaconu.

Republica Moldova a participat la exerciţiile militare „Platinum Eagle” din România pe parcursul ultimelor doi ani. Anul acesta la aplicaţii vor participa militari din Albania, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Ucraina.

Citiți mai multe AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *