Skip to content
Politică

Dodon o comite din nou! Cere Rusiei să oprească „românizarea” tinerilor

bbc.com

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, sustine ca programul de burse puse la dispozitia elevilor moldoveni de catre Romania reprezinta o politica de „românizare”. Acesta indeamna Rusia sa faca mai multe eforturi pentru a contracara aceaste actiuni agresive, dupa cum le descrie el, ale autoritatilor de la Bucuresti.

„Va voi da un singur exemplu, pentru a nu critica Rusia, dar veti intelege. Romania ofera in fiecare an studii gratuite pentru mai mult de 5000 de tineri din Republica Moldova. Acesti tineri se bucura de o bursa, de cazare gratuita. Intelegeti ce ii invata acolo? Ei primesc cetatenia romaneasca, apoi se intorc. Acest lucru inseamna romanizare. Rusia, daca nu gresesc, ofera doar 150 – 200 de locuri. Simtiti diferenta? Cand am fost co-presedintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse in anii 2008-2009, ridicam mereu aceasta intrebare”, a declarat Dodon pentru Russia Today, conform deschide.md.

„Ei (Romania n.r.) vin foarte agresiv. Si educarea copiilor, si societatea civila. Dar noi cum le raspundem? Doar cu cuvinte frumoase? Asa insa nu vom reusi. Deocamdata, ne tinem puternici, mentinem statalitatea moldoveneasca, de foarte multe ori pe entuziasm si datorita faptului ca avem aceleasi radacini (cur Rusia n.red.)”, a afirmat Dodon.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *